05 Mayıs 2017 12:32

47 yıldır yaşadığı Sur’dan ayrılmak istemiyor

Diyarbakır Sur'un kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak istenmesine karşı mahalleli Sultan Çakmak 47 yıldır yaşadığı Sur'dan ayrılmak istemiyor.

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin Alipaşa ve Lalebey mahalleleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmak istenmesine tepkiler sürüyor. ‘Evlerinizi’ boşaltın çağrısına rağmen bir çok aile evlerini terk etmeyeceklerini söylüyor, Sultan Çakmak da bunlardan biri. Acı, tatlı günlerim Sur’da geçti diyen Çakmak, evimi başıma da yıksalar çıkmam diyerek tepkisini dile getiriyor.

‘SURDA 47 YILDA BİR ÇOK ACI, SEVİNÇ YAŞADIM’

65 yaşındaki Sultan Çakmak 47 yıldır Sur’da yaşadığını anlatarak şunları söyledi: “18 yaşında geldim Sur’a, 5 çocuğumda burada doğdu büyüdü. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz, yediğimiz, içtiğimiz ayrı gitmez. Acılarımız sevinçlerimiz ortaktır. Bir komşunun evinde yas varsa bu hepimizin yası olur, aynı şekilde düğün derneklerde de öyle. Herkes maddi, manevi bir birine yardımcı oluyor.”

‘ÖLÜRSEM BURDA ÖLÜRÜM’

Alipaşa Mahallesinde tek odalı bir evde komşularının yardımıyla yaşamını sürdüren Çakmak, bir apartmanda tek başına yaşayamayacağını, kimsenin kendisini sormayacağını bu yüzden Sur dışında başka bir yerde yaşamın kendisi için mümkün olmadığını söyledi.

Evimden çıkmam diyen Çakmak, “Sur’da herkes bir aile gibi yaşıyor, bizde sen ben yoktur.sabah uyanınca herkes eline bir süpürge alır kapısının önünü birlikte temizler,hasta olanın yardımına koşulur, çocuklar sokakta güvenle oynaya biliyor. Şimdi bana seni evinden çıkaracağız diyorlar. Ben komşularımı,mahallemi TOKİ’ye değişmem ölürsem burada ölürüm. Çok istiyorlarsa gelip evimi başıma yıksınlar” dedi. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Orhan Kemal Cengiz, Vaclav’a aday gösterildi

SONRAKİ HABER

Yannis Vasilis başka cezaevine sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa