04 Mayıs 2017 10:13

BES son KHK’de 13 üyesinin ihraç edildiğini açıkladı

BES son KHK ile 13 üyesinin daha ihraç edildiğini açıkladı. Böylece BES'in ihraç edilen üye sayısı 376 kişiye yükseldi.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası son yayınlanan 689 Sayılı KHK’de farklı kurumlardan 13 üyesinin ihraç edildildiğini açıkladı. Böylece ihraç edilen üye sayılarının 376 kişiye yükseldiği belirtilen açıklamada, OHAL İtiraz Komisyonunun 1 ay denilmesine rağmen 4 aydır oluşturulmamasına dikkat çekti. 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) 30 Nisan 2017 tarihinde yayımlanan 689 Sayılı KHK ile ihraç edilen üyelerine ilişkin açıklama yaptı. Sendika Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısında konuşan BES Genel Sekreteri Davut Balıkçı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında 5, İçişleri Bakanlığında 3, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığında 1 ve Adalet Bakanlığında 4 olmak üzere toplam 13 BES üyesinin de görevine son verildiğini açıkladı. Bugüne kadar görevine son verilen üyelerinin sayısının 376’ya yükseldiğini belirten Baklıkçı, “Hak ve özgürlüklerin korunması amacıyla üçüncü kez uzatılan OHAL, hak ve özgürlükleri yok etmeye devam ediyor. 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerle binlerce kamu emekçisinin, barış bildirisine imza atan onlarca Barış Akademisyeninin daha işine son verilirken, yargıya nasıl davranması gerektiğine dair düzenlemeler karar altına alınmıştır” dedi. 

KURMADIKLARI KOMİSYON İLE DALGA GEÇİYORLAR

685 Sayılı KHK ile oluşturulan OHAL İtiraz Komisyonunun bir ay içerisinde oluşturulacağı belirtilmesine rağmen yaklaşık 4 aydır oluşturulmadığınına dikkat çeken Balıkçı, bunun 37 kamu emekçisinin intiharına, on binlerce kamu emekçisinin sefalet içinde yaşamasına, toplumdan dışlanmasına neden olan tasfiyeleri Hükümetin ne kadar gayri ciddi ele aldığının göstergesi olduğunu vurguladı. 

Tüm hukuksal itiraz süreçlerinin bu oluşmamış komisyona yönlendirilmesinin on binlerce kamu emekçisi ile dalga geçmekten başka bir şey olmadığını ifade eden Balıkçı, sendika olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevine son verilen üye ve yöneticileriyle dayanışmayı sürdüreceklerini, son üyeleri görevine geri dönünceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

Balıkçı, “KHK’lerle iş güvencesini fiilen kaldırarak on binlerce kamu emekçisini kamudan tasfiye eden, hülle yoluyla yapılan atamalarla, dışarıdan personel alımlarında ve görevde yükselme sınavlarında tarihin en büyük usulsüzlüklerini yaparak kadrolaşan AKP, kamuda yandaşlar dışında kamu emekçisi istememektedir. Kamuda, onlarca yıllık mücadelemizle yıktığımız kapıkulu memur zihniyeti yeniden canlandırılmaya çalışılmaktadır. Kamu emekçileri susturulmaya, sendikasızlaşmaya, biat etmeye zorlanıyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Acımız Türkiye'de yaşayan herkesin meselesidir'

SONRAKİ HABER

Rojava Avrupa temsilcisi: Türk halkı savaşa izin vermemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...