03 Mayıs 2017 11:20

Şort giyen kadına tekme atan Çakıroğlu'ya yine tutuklama yok

Otobüste şort giydiği bahanesiyle Ayşegül Terzi'ye tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu'ya yine tutuklama yok.

Paylaş

Hemşire Ayşegül Terzi’ye şort giydiği bahanesiyle otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu’nun 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Abdullah Çakıroğlu, hiçbir şey hatırlamadığını söylerken, mahkeme tutuklanması talebini yine reddetti. 

Posta’da yer alan habere göre; İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Abdullah Çakıroğlu ve avukatı katıldı. Ayşegül Terzi duruşmaya gelmedi. Salonda mağdurun avukatları ile “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” Platformu da hazır bulundu.
 

‘BÜTÜN KADINLAR SANIK İÇİN TAHRİK UNSURU ÖZELLİĞİ TAŞIYOR’

Duruşmada söz alan Terzi’nin avukatı Birsen Baş Topaloğlu, sanığın tutuklanmasını talep ederek, “Adli Tıp Raporunda sanığın akıl sağlığı ve zeka geriliği saptanmadığı tespit edilmiştir. Sanığın olay sırasında üzerine atılı suçları işlerken ceza ehliyetinin tam olduğu tespit edilmiştir. Sanık bu suçu bilerek, isteyerek, kasten işlemiştir. Sanığın savunmasına baktığımızda tüm kadınlara yönelik bir savunmadır. Biz burada davaya tüm kadınlar olarak karşı çıkıyoruz. Sanığın kadınlara yoğun bir şekilde kastı vardır. Bütün kadınlar sanık için tahrik unsuru özelliği taşıyor. Adli kontrol şartları yetersiz kalmaktadır. Sanığın tutuklanmasını istiyoruz" dedi.

Saldırgan Abdullah Çakıroğlu, olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını belirterek, "İlaç alıyordum, o gün ilaçlarımı kullanmadım. Hatırladığım tek şey iki kişilik yer kapladığım" dedi.

ADLİ TIP RAPORU BEKLENECEK

 Ara kararını açıklayan mahkeme, Ayşegül Terzi hakkındaki Adli Tıp raporunun dönüşünün beklenmesine hükmederken, sanığın tutuklanma taleplerinin reddine karar verdi. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

İran'da maden ocağında patlama: En az 21 işçi öldü

SONRAKİ HABER

CHP'li Böke: Fikri Sağlar için disiplin soruşturması başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa