03 Mayıs 2017 07:42

Emek Gençliği: Çocuk işçi çalıştırmak yasaklansın 

Emek Gençliği, 1 Mayıs'ta Adana'da mobilya atölyesinde iş cinayetinde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ömer Faruk Sever'in ardından açıklama yayınladı.

Paylaş

Emek Gençliği, 1 Mayıs günü resmi tatil olmasına rağmen Adana'da bir mobilya atölyesinde iş cinayetininde can veren 16 yaşındaki Ömer Faruk Sever'in ardından açıklama yayınladı.

"Çocuk işçiliği yasaklansın" diyerek açıklamasına başlayan Emek Gençliği 1 Mayıs'ta en çok dile getirilen taleplerden birinin de çocuk işçiliğinin yasaklanması olduğunu belirtti. Emek Gençliği açıklamasına şöyle devam etti: 

"Alanlarda bu talep haykırılırken Adana'da bir mobilya atölyesinde çocuk işçi cinayeti yaşandı. 16 yaşındaki Ömer Faruk Sever, aile bütçesine yardımcı olabilmek için çalışırken yük asansörü kabini ile duvar arasında sıkışarak can verdi. Henüz geçtiğimiz hafta 23 Nisan vesilesi ile çocuklar hatırlanırken o dönem sunulan veriler bu cinayetin habercisi niteliğindeydi. Büyük bir kısmı kayıt dışı olmak üzere Türkiye'de 2 milyon çocuk işçinin olduğu ve 56 çocuğun ise 2016 yılında iş cinayetlerine kurban gittiğini ve çocuk işçiliği yaygınlığı sıralamasında birinci sırada olduğumuzu bir kaç gazeteden okuyabilmiştik. Ömer Faruk da patronların kar hırsı, hükümetin bu alandaki denetimsizliği yüzünden aramızdan ayrılan bir kardeşimiz oldu. 

Bir daha iş cinayetlerinin yaşanmaması okul çağındaki çocukların atölyelerde can vermemesi için kayıt dışı çalışma ve çocuk işçiliği yasaklanmalıdır. Hükümet tarafından sıkı denetlenmeli,  bunların yaşandığı işletmeler ağır yaptırımlar ile cezalandırılmalıdır. 

Tüm gençliği geleceğinden kaygı duymadığı, güvenceli yaşam sürebildiği bir memleket için 1 Mayıs alanlarında haykırılan taleplere sahip çıkmaya, mücadele etmeye çağırıyoruz!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BTK Başkanı: Wikipedia'nın açılması mümkün değil

SONRAKİ HABER

Spil Dağı Milli Parkı'na taş ocağı iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...