02 Mayıs 2017 07:52

Euro 2024’e ‘insan haklarına saygı’ kriteri getirildi

Türkiye'nin de aday olduğu EURO 2024'e 'insan haklarına saygı' kriteri getirildi

Paylaş

UEFA, tarihinde ilk kez, Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemeye aday ülkelerde ‘insan haklarına saygı’ kriterine bakılacak.

UEFA’dan yapılan basın açıklamasında, Türk ve Alman yetkililerin perşembe günü İsviçre’nin Nyon kentinde adaylık sürecine dair detaylı bir şekilde bilgilendirildiği ifade edildi. Bu toplantıda, aday ülkelerin yerine getirmesi gereken kriterler arasına, tarihte ilk kez, insan haklarıyla ilgili bir koşulun da yer aldığı dile getirildi. Açıklamada, “Bu kriterler, Birleşmiş Milletlerin ‘İş ve İnsan Hakları Rehber İlkeleri’ ve diğer BM sözleşmelerine dayanarak ve Spor ve Haklar Birliğiyle yakın iş birliği içerisinde oluşturulmuştur. Ayrıca, yolsuzluk karşıtı önlemler ve uyumluluk kriterleri de adaylık gereklilikleri olarak değerlendirilmiştir.” sözleri kullanıldı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de “İnsan hakları ve işçi haklarının korunması UEFA için en yüksek öneme sahiptir. Adaylık sürecinde, insan haklarının korunması ve gözetilmesine yönelik bir takım maddelerin kriterler arasına eklenmesi, bizim için olmazsa olmaz. Bundan böyle, UEFA’nın düzenleyeceği tüm turnuvalarda ve finallerde, ev sahipliğine aday ülkenin bu kriterlere sıkı bir şekilde uyması gerekecektir.” dedi.

İNGİLİZLERDEN ALMANYA İDDİASI

İngilizlerin ünlü basın organı SkySports, UEFA’nın yaptığı ‘insan haklarına saygı’ kriteri açıklamasının ardından EURO 2024 için ibrenin Almanya’ya döndüğünü öne sürdü. Haberde UEFA’nın belirttiği yeni kriterlerin Türkiye’nin işini zorlaştırdığı savunuldu. Haberde Türkiye’de OHAL olduğuna değinildi.

UEFA, EURO 2024’ün düzenleneceği ülkeyi eylül 2018’de açıklayacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da 1 Mayıs yürüyüşünün önünde madenciler yer aldı

SONRAKİ HABER

Bülent Habora ölümünün üçüncü yıl dönümünde anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...