Siirt'te 1 Mayıs basın açıklamasıyla kutlandı
Siirt'te valiliğin, Demokrasi Meydanı’nda kutlama yapılmasına izin vermemesi nedeniyle 1 Mayıs basın açıklamasıyla kutlandı.

Siirt’te 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü, KESK Şubeler Platformu öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasıyla kutlandı. Güres Caddesi’ndeki Kızılay İş Merkezi önünde yapılan açıklamaya HDP, Barış Anneleri Meclisi, İHD Siirt yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Platform tarafından Siirt Valiliği’ne 1 Mayıs’ın Demokrasi Meydanı’nda kutlanmasına yönelik yaptığı yazılı başvurunun reddedildiği için kutlamanın açıklama şeklinde organize edildiği öğrenildi. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Serdar Batur, siyasi iktidar tarafından KHK’lerle ihraçlar gibi antidemokratik uygulamalara karşı sessiz kalmayacaklarını vurguladı.
Açıklamanın ardından kitle “Biji yek Gulan”, “Yaşasın emekçilerin birliği, halkların kardeşliği” ve “Yaşasın 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü” sloganları ve alkışlarla alandan ayrıldı. (DİHABER)
Evrensel'i Takip Et