Van'da 1 Mayıs: OHAL ve KHK’ler iptal edilsin

Van 1 Mayısında miting girişinde flama ve pankartların içeri sokulmasında sorunlar yaşandı. İşçi ve emekçiler OHAL'in kaldırılmasını talep etti.

01 Mayıs 2017 14:25
Paylaş

Van'da 1 Mayıs kutlaması Musa Anter Parkı’nda yapıldı. Mitinge KESK, DİSK, TMMOB  TTB üyelerinin yanı sıra HDP, EMEP, ESP üyeleri katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting girişinde pankart ve flamaların içeri sokulmasında sorunlar yaşandı. Mitingde tek adam yönetimine OHAL’e ve KHK’lere karşı mücadele ve birlik vurgusu vardı.

Mitingde ilk olarak Tertip Komitesi adına konuşma yapan Fatma Arslan, işçilerin emekçilerin 1 Mayıs’ını kutlayarak, “Doğamızı, emeğimizi, kardeşliğimizi, birliğimizi dağıtmaya bizleri güvencesiz, umutsuz bırakmaya çalışıyorlar. Bu muktedirlere bu zevki tattırmayacağız” dedi. DİSK/Genel-İş  adına söz alan Ömer Tekin, işten atmalara değinerek, “Üreten bizleriz yönetenler de bizler olmalıyız. Ellerinizi üzerimizden çekin” dedi

Mitingde konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, “Erdoğan, 1 Mayıs’ı kutlayıp, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine çözüm yollarına ışık tutulmasına vesile olmasını dilemiş. Daha cuma günü yüzlerce kamu emekçisi işinden atıldı. Kıdem tazminatını gasbetmek istiyorlar. Yani diyor ki ‘Biat edin rahat edin.’ ‘Halkın  iradesine saygı duyuyoruz’ diyor. Yüzde 60, 70 oylarla belediye başkanı olanların yerine kayyım atayıp yüzde 51’le başkan oluyor. OHAL ve KHK’ler iptal edilmelidir” dedi. Hükümetin ülke içinde ve ülke dışında yürüttüğü politikaları eleştiren Doğan, bu politikalara karşı bütün emekçi kesimlerin ve ezilen halkların birlik olmasıyla ancak sorunların aşılabileceğini kaydetti.

Mitingde son olarak HDP Eş Genel  Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Kürtçe konuşma yaptı. Yıldırım, “Biz bugün  barış parkından Türkiye’deki tüm halklara sesleniyoruz. Gelin Erdoğan  ve Bahçeli faşizmine karşı birlik olalım. Aksi halde KHK’lerle emekçi hakların sömürmeye devam edecekler” dedi.

Konuşmaların ardından koma Rojarya ve Mem Ararat sahne aldı. Miting Kürtçe ve Türkçe söylenen şarkılarla halaylarla son buldu. (Van/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Çorlu 1 Mayıs'ında KHK'lere ve ihraçlara tepki

SONRAKİ HABER

Batman’da sendikalar 1 Mayısı kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...