01 Mayıs 2017 14:17

Antalya’da hem coşkulu hem ortak 1 Mayıs

Antalyalı işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ı ortak kutladı. 

Paylaş

Antalya’da uzun bir aradan sonra ortak kutlanan 1 Mayıs’da, taşerona karşı mücadele ve kıdem tazminatına yönelik saldırılara karşı mücadele vurgusu öne çıkartıldı.

Antalya’da TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, KAMU-İŞ ve  TMMOB’un ortaklaştırdığı 1 Mayıs mücadele taleplerinin öne çıktığı slogan ve pankartlarla saat 14.00’de Aydın Kanza Parkından yapılan yürüyüşle 14.30’da başladı. Kitlenin önünde “Sömürüye Diktaya Hayır. Yaşasın 1 Mayıs’’pankartının açıldığı yürüyüşe, TÜRK-İş’e bağlı Belediye-İş, Yapı Yol-Sen, Hava-İş, Tes-İş, Tes Koop-İş, Koop-İş, Haber-İş ve Tüm-Tis sendikaları, DİSK’e bağlı Genel-İş, Gıda-İş, Dev Turizm-İş ve Sosyal-İş sendikaları-KESK ve bağlı sendikalar- Birleşik Kamu-İş- CHP, EMEP, HDP, Haziran, Halk Evleri ile yöre dernekleri, Alevi bileşenleri ile çok sayıda dernek, oda ve siyasi oluşumlar katıldı.

Yürüyüş kortejinin önünde TÜRK-İŞ VE DİSK pankartları yan yana yürüdü. Miting alanında 1 Mayıs 1977’de Taksim’de yaşamını yitirenler ve iş kazalarına kurban gidenler için saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sonrası ilk konuşmayı Eğitim Sen üyesi ve KHK lerle ihraç edilen Güneş Atsız yaptı, daha sonra Türk-İş adına Tez-Koop üyesi Ayfer Aslan konuştu. Konuşmalarda kıdem tazminatı, işçi büroları ve KHK ihraçları öne çıktı. 

Mitinge Türk-İş Başkanlar kurulu üyesi Ferudun Yükselir, Devrimci Turizm-İş Genel Başkanı, CHP Genel Başkan yardımcısı Çetin Osman Budak ile CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara katıldı. Mitingin sonunda Hakan Yeşilyurr konser verdi. (Antalya/EVRENSEL) 

{{317897}}
 

ÖNCEKİ HABER

İzmit'te 1 Mayıs: Kıdem tazminatı haktır, kıdeme dokunma!

SONRAKİ HABER

Düzce'de 1 Mayıs halaylarla kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa