01 Mayıs 2017 13:19

Bursa’da 1 Mayıs: Kara tabloyu bu coşku dağıtacak

Bursa'da 1 Mayıs mitingi büyük bir coşkuyla kutlandı. Emekçiler 'Kıdem tazminatına dokundurmayız' dedi.

Paylaş

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Darmstadt Caddesi’nde bir araya gelen siyasi parti, dernek ve kitle örgütleri mitingin yapılacağı Atatürk Stadı’na yürüdü.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte arama noktasında pankart ve dövizler tek tek kontrol edilerek içeri alındı.

Emek Gençliği’nin hazırladığı; “Zübüklerin düzenine karşı birleşelim" ile "Bilal'i Richie Rich yaptırmayacağız" dövizleri alana alınmadı. Emek Gençliği kortejinin renkli ve coşkulu olması dikkat çekti.

Binlerin katıldığı yürüyüşte işçi katılımı bir önceki yıllara göre daha fazla oldu. Yol-İş üyesi işçiler de Türk-İş’in Ankara çağrısına uymayarak Bursa’daki mitinge katıldı.

KIDEM TAZMİNATINA DOKUNDURMAYIZ

Tertip komitesi adına konuşma yapan Birleşik Metal Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekici, “Bugün bu alanı dolduran binler bir kez daha hayır demiştir; yolsuzluğa, işçi haklarına yapılan saldırılara, kıdem tazminatına göz dikmelerine, doğanın talanına, yaşam haklarımıza müdahale edilmesine bir kez daha hayır demiştir. Kıdem tazminatı işçilerin son kalesidir ve bu kaleye dokunulmasına asla izin vermeyeceğiz. Grevlerin yasaklandığı, öğrencilerin, gazetecilerin tutuklandığı, akademisyenlerin haksız yere ihraç edildiği bugünlerde yaşatılmak istenen kara tabloyu bu alandaki coşku dağıtacak. OHAL ve KHK’lerle yaratılmak istenen tek adam diktatörlüğüne asla izin vermeyeceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Miting İlkay Akkaya konseriyle devam etti. Çekilen halaylar ve türkülerle son buldu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Artvin’de 1 Mayıs: Madene hayır, Cerattepe geçilmez!

SONRAKİ HABER

Lüleburgaz 1 Mayısında sözleşme ve güvence talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...