Adana'da işçiler ve emekçiler iş güvencesi için alanlardaydı

1 Mayıs Adana'da, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden yapılan yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingle kutlandı.

01 Mayıs 2017 13:11
Paylaş

İşçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Adana'da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden yapılan yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingle kutlandı. Mitingde öne çıkan talepler iş güvencesi ve kıdem tazminatının gasp edilmesi oldu. Kamu emekçileri olağanüstü hale, kanun hükmünde kararnamelere ve tek adam rejimine HAYIR demek için alanda yerlerini aldı. Taşeron işçiler, yıllardır taşerona kadro vaadiyle oyalanmalarına tepki göstererek taşeronun yasaklanmasını talep etti. Yalana, yolsuzluğa hayır diyen emekçiler, YSK'nin seçime hukuksuz müdahalesine de tepki göstererek eşitlik ve özgürlük talebinde bulundu. Adanaspor taraftar grubu Kaplanpenche ve Adana Demirspor Taraftar Grubu Dev ADS tribünlerde ırkçılığa, şiddete ve passolige karşı alanlardaydı. Mitinge HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Elif Doğan Türkmen de katıldı.

TGS Adana Şubesi ÇGC önünde bir araya gelerek basın özgürlüğü, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması talepleri ile toplanma alanına yürüdü. 

'İŞÇİLER KAZANACAK KÖLE TÜCCARLARI KAYBEDECEK'

Tertip komitesi adına konuşmayı DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Yaşar Gündoğdu yaptı. Kıdem tazminatının işçilerin evine götürdüğü ekmeği, iş güvencesi olduğunu dile getiren Gündoğdu, Kıdem tazminatını yağmalamak isteyenlere izin verecek misiniz? Sorusuna kitle hep bir ağızdan "Hayır" dedi.

Taşerona kadro vaatlerini ve 657 sayılı yasadan kaynaklanan kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılmak istendiğini dile getiren Gündoğdu, "Köleliğe teslim olacak mıyız? Hayır köleliğe teslim olmayan işçiler kazanacak, köle tüccarları kaybedecek" dedi.

EKONOMİDE İŞSİZLİK REKORLARI KIRILIYOR

Ekonomide işsizlik, iş cinayetleri, çocuk işçilik rekorları kırıldığını ifade eden Gündoğdu, işsizliğin 7 milyonu aşarken işsizlik fonunda toplanan paraların 10'da birinin işçiye gittiğini belirterek işsizin parası teşvik adı altında patronlara yağmalatılıyor. Sanki açlık sınırının altında yaşayanlar patronlar" diye konuştu. Anayasada işler olmadığı için hayır dediklerini ifade eden Gündoğdu, yarısının reddettiği anayasa ile huzur ve istikrarın gelmeyeceğini belirterek "Eşitlikçi, laik ve demokratik bir Anayasayı bu meydanlar getirecek" dedi. (Adana/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Amasya 1 Mayısında OHAL ve KHK tepkisi öne çıktı

SONRAKİ HABER

Artvin’de 1 Mayıs: Madene hayır, Cerattepe geçilmez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...