01 Mayıs 2017 12:21

Manisa’da 1 Mayıs'ta talepler dile getirildi

Manisa'da 1 Mayıs, Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı. Kutlamada, OHAL’in kaldırılması, ihraçlar ve güvenceli iş talepleri dile getirildi.

Paylaş

Manisa Emek ve Demokrasi 1 Mayıs’ı Cumhuriyet meydanında kutladı. Sultan Önü'nde toplanan sendika, oda ve siyasi partiler sloganlarla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Taşerona kadro, kıdem tazminatının fona devredilmesine karı, OHAL’in kaldırılması ve ihraçların işlerine geri dönmesi ve güvenceli iş talepleri dile getirildi.

Kurumlar adına ortak basın metnini okuyan DİSK Gıda İş Ege Bölge Temsilcisi Gürsel Köse,      “Emekçilerin haklarını geliştirmeyen, aksine zarar veren ve tek adam rejimini dayatan bir anayasa için referanduma gidildi. Devletin tüm olanaklarının kullanılmasına, tek sesli medyaya, hayır diyenlerin engellenmesine rağmen yurttaşların en az yarısı hayır dedi. Böyle bir anayasa değişikliği ile ülke huzur, barış ve istikrar bulamayacaktır. Türkiye’nin acil ve yaşamsal ihtiyacı eşitlikçi, özgürlükçü, laik ve sosyal bir Anayasadır” dedi.

Kıdem tazminatının fona devredilmesi, OHAL ve KHK’lere karşı 1 Mayıs alanında olduklarını ifade eden Köse, “Olağanüstü Hal’e, Kanun Hükmünde Kararnamelere ve tek adam rejimine, kıdem tazminatının gaspına, taşeron köleliğine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına hayır demek için alanlardayız” dedi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs Dikili’de de kutlandı

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da yaygın 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...