01 Mayıs 2017 11:18

Trabzon'da renkli 1 Mayıs'a gölge düşüremediler

Trabzon'da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Tekbir getirerek Erdoğan sloganları atan bir grubun provokasyon çabası boşa çıkartıldı.

Paylaş

Trabzon'da işçi sınıfının uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü sendika ve siyasi partilerin öncülüğünde Atatürk Alanı'nda cışkuyla kutlandı.

Kutlamalar için öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan yaklaşık bin kişi, Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. Kutlamaların yapılacağı alanda ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Kutlamalara yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar renkli görüntüler oluşturdu, kalabalık kortej davul zurna eşliğinde horon oynayarak yürüdü.

'HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ'

Atatürk Alanı'nda toplanan kalabalık adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur, "Gelecek bizimdir. Tüm bu adaletsizlik, hukuksuzluk, baskı ve zulüm politikalarına, savaş politikalarına karşı, sesimizi, hayırımızı daha da yükselteceğiz. Ülkemize tam bağımsızlığı, barışı, özgürlüğü ve demokrasiyi getireceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Haramilerin saltanatını yıkacağız. Bekle bizi güzel ülkem. Yaşasın 1 Mayıs" dedi. Kutlamalar, horon ve halayla sona erdi.

PROVOKASYON GİRİŞİMİ

Yürüyüşün sürdüğü Kahramanmaraş Caddesi üzerinde bekleyen ve Trabzonspor taraftar grubu olduğu iddia edilen bir grup bozkurt ve Rabia işaretleri yapıp tekbir getirdi ve  'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları attı. Bunun üzerine çevik polis ekipleri çevrede önlem alarak grubun önüne kalkanlarla set oluşturdu. Uyarılar sonrası grup çevreden uzaklaştı. (Trabzon/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de 5 yıl aradan sonra ortak 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Samsun’da 1 Mayıs coşkulu kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...