Malatya’da 1 Mayıs mitingine çağrı yapıldı

Malatya’da sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi partiler 1 Mayıs mitingi için çağrıda bulundu.

30 Nisan 2017 10:50
Paylaş

Malatya’da Emeksiz Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs mitingi için sendika ve siyasi partiler mitingin gerçekleştirileceği alanında basın açıklaması yaparak işçi ve emekçilere mitinge katılım çağrısı yaptı.

Emek, barış ve demokrasi için; sömürüye, yoksulluğa ve faşizme karşı birlikte mücadele ve dayanışma çağrısı yapılan açıklamayı 1 Mayıs Tertip Komitesi adına Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya okudu.

‘OHAL’E KARŞI ALANLARDA OLACAĞIZ’

Hukuku, demokrasiyi, evrensel temel hak ve özgürlükleri yok saymayı bir rejim biçimi olarak benimseyen hükümete karşı bu yıl her zamankinden çok daha yaygın, kitlesel ve coşkulu bir biçimde buluşmayı hedeflediklerini söyleyen Kaya; OHAL uygulamalarının işçi ve emekçilere yansımalarına dikkat çekti.

“OHAL fermanlarına hayır demek için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” diyen Kaya, kıdem tazminatının fona devri, bireysel emeklilik sistemi ve güvencesiz çalışmaya karşı da taleplerini ifade edeceklerini söyledi.

Hükümetin 16 Nisan’ın ardından ilk olarak kıdem tazminatına göz diktiğini söyleyen Kaya, “Patronlar ‘yük’ olarak görüyor diye işçi sınıfının ve bütün çalışanların 80 yıllık kazanımına göz dikenlere ‘hayır’ demek için 1 Mayıs alanında olacağız. Kamu emekçilerinin 657 sayılı yasadan kaynaklanan iş güvencelerini ortadan kaldıracaklarını açıklayanlara, milyonlarca kamu emekçisine güvencesiz çalışmayı dayatanlara omuz omuza hayır diyeceğiz” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Avukatlar da 1 Mayıs alanında olacak

SONRAKİ HABER

'Birlikte yaşam için katılımlı entegrasyon süreci gerekiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...