26 Nisan 2017 14:15

Köprülerin fonksiyonları farklıymış 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yeni yapılan köprülerin fonksiyonlarının ve konseptlerinin çok farklı olduğunu iddia etti.

Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, birinci ve ikinci köprünün gelirlerinin, üçüncü köprünün yapımını karşılamamasına dair “Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nün fonksiyonları ve konseptleri de çok farklı. Bunları birbirine karıştırmamak lazım.” dedi. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir gazetecinin, “Birinci ve ikinci köprünün gelirleri, üçüncü köprünün yapımını karşılamıyor deniliyor. Sizin düşünceleriniz nedir?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Birinci ve ikinci köprünün konsepti çok farklı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nün fonksiyonları ve konsepti de çok farklı. Bunları birbirine karıştırmamak lazım. Bunları birbirini ile kıyaslamak adeta elma ile armudu toplamaya çalışmak demektir. Çok farklı görevleri var, çok farklı fonksiyonları var."

TİCARİ CANLANDIRMA İDDİASI 

Hem Osmangazi Köprüsü hem de Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile devamındaki otoyolların yap-işlet-devret metoduyla yaptırılan projeler olduğunu belirten Arslan, ''Bu projeler bize iki şeyi sağlamış olacak. Birincisi insanımızın seyahat konforunu arttıracak. İkincisi ise özellikle ticaretin ve ekonominin büyümesi adına yük hareketini sağlamış olacak.” diye konuştu. (Bursa/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel Sen İzmir: TİS taleplerimizin takipçisiyiz

SONRAKİ HABER

Soma Katliamı’nı protesto edenler hakim karşısındaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...