26 Nisan 2017 13:25

Şırnak birincisi tedavi için destek bekliyor

Cizre'de yaşayan ve girdiği sınavlarda Şırnak birincisi olan fen lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Kadir Ayam, tedavi olmak için destek bekliyor.

Paylaş

Cizre ve Şırnak’taki sınavlarda birincilikler kazanan Kadir Ayam’ın hidrosefali rahatsızlığı maddi olanaksızlılardan dolayı tedavi edilemiyor. 

Dubar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre; Kadir Ayam, 2 buçuk yaşından beri hidrosefali (beyin dokusunun içinde yer alan boşluklarda sıvı birikmesi) hastası. Eğitimini devam ettirebildiği sürede Cizre ve Şırnak’taki sınavlarda birincilikler kazanan Ayam’ın kurtulması mümkün ancak ailesinin olanakları elvermiyor. Ayam’ın babası Abbas Ayam TIR şoförlüğü yapıyor. Maddi imkanlarının yetersizliğinden oğlunun tedavisini gerçekleştirmekte zorlandığını söyleyerek yardım istiyor.

‘DOKTOR, AMELİYAT OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ’

Oğlunun hastalığı nedeniyle 2 buçuk yaşından beri hastane hastane gezdiğini söyleyen baba Ayam, “Son olarak geçtiğimiz haftalarda tekrar rahatsızlanınca Mardin Devlet Hastanesi’ne götürdüm. Ancak burada enfeksiyon kapınca Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk ettiler. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 15 gün yoğun bakımda kaldı. Doktorlar bana, oğlumun bir ameliyat daha geçirmesi gerektiğini ve bu ameliyatın da en iyi Acıbadem Hastanesi’nde olabileceğini söyledi. Hastane masraflarının ne kadar olacağını bile bilmiyorum. Eğer oğlum tedavi edilirse hayatı kurtulacak. Yıllardır elimdeki avucumdakini onun için harcadım. Eğer elimde param olsaydı yine harcarım ama yok” dedi.

‘DERSLERİNDE HEP BAŞARILIYDI’

Baba Ayam, oğlunun girdiği sınavlarda il ve ilçe birincilikleri aldığını da söylüyor: “Oğlum bu ana kadar derslerinde hep başarılıydı. Hastalanmadan önce Cizre Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisiydi. Girdiği sınavlarda il ve ilçe birincisi oluyordu. Çoğu deneme sınavında Türkiye genelinde matematik dereceleri yaptı. Bütün takdir ve belgeleri evde duruyor. Böyle bir çocuğu ne olursa olsun yaşatmamız lazım.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Irk ayrımına karşı bahar ve şiir bir arada

SONRAKİ HABER

Malatya 1 Mayıs’ı Emeksiz Meydanı’nda kutlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...