24 Nisan 2017 06:57

‘IŞİD, başkentini Deyrezzor’a taşıdı’ iddiası

Tabka merkezindeki çatışmalar devam ederken yaklaşan Rakka savaşı öncesi IŞİD'in başkentini Deyrezzor'a taşıdığı belirtiliyor.

Paylaş

IŞİD’in çok sayıda yöneticisiyle askeri gücünü Rakka’dan Deyrezzor’a kaydırdığı belirtiliyor.

Fox News, yoğun bombardıman sonucu IŞİD’in son 2 ayda Rakka’da bulunan yüzlerce yöneticisi ve önemli bir askeri gücünü Deyrezzor’a kaydırdığı iddiasında bulundu.

BAĞDADİ DEYREZZOR'DA MI?

Diğer iddialar da Musul’da ve Rakka’da gerileyen IŞİD’in Deyrezzor’u yeni başkent olarak belirlediği ve IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi’nin Deyrezzor’a geçtiği yönünde.

Haberde, Türkiye’deki referandumun sona ermesiyle Ankara’yla yeniden ‘Rakka’ gündemli temasa geçileceği de belirtilmişti. ABD’nin Rakka’nın çevresini Kürt savaşçılarla tutup, Rakka merkezine saldırıyı Arap güçlerle gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Suriye’nin doğusundaki Deyrezzor’da kent merkezinin bir kısmı Suriye ordusunun kontrolünde. Geri kalan bölgelerde ise IŞİD’in hakimiyeti bulunuyor.

TABKA'DA KARŞI SALDIRI PÜSKÜRTÜLDÜ

Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka’nın batısında IŞİD’e karşı Tabka kuşatması devam ediyor. Kent içerisinde şiddetli çatışmalar yaşanırken SDG’nin IŞİD’in karşı saldırısını püskürttüğü duyuruldu.

HAVA SALDIRILARI ARTACAK

Öte yandan dihaber'in haberine göre ABD’nin öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon’un Ürdün ile Suriye’nin güneyindeki Tenev Sınır Kapısı’nda bir toplantı yaptığı ve IŞİD’e saldırıların yoğunlaştırılması noktasında uzlaşıldığı da kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'in göbeğinde kara sabanla tarım

SONRAKİ HABER

Doktora tekmeye 11 ay 20 gün hapis ve 3 bin lira para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...