23 Nisan 2017 03:59

Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı

Hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan vicdani retçi Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı.

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesinde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan barış aktivisti ve vicdani retçi Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı. Geçtiğimiz yıl Roboski Katliamının yıl dönümünde gözaltına alınan Yaylalı hakkında Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi’nin tutuklama kararı çıkardığı belirtildi.

Etha'da yer alan habere göre Uludere Adliyesi’nde SEGBİS ile Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi’ne katılan Yaylalı’ya mahkeme kararı okundu. Yaylalı, “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, “Halkı kanunlara uymamaya teşvik etmek” ve “Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi’ne götürüldü.

YANNİS VASİLİS YAYLALI KİMDİR?

Samsun Bafralı olan Yaylalı, 1994 yılında gönüllü olarak gittiği askerlik sırasında PKK ile çıkan bir çatışmada yaralanmış ve PKK tarafından esir alınmıştı. 2 yıl 3 ay alıkonulan Yaylalı, bırakıldıktan sonra tutuklanarak 3,5 ay boyunca hapishanede tutulmuştu.

İbrahim Yaylalı PKK’nin elindeyken, devletin ailesine “Rum olduğunuzu biliyoruz, bu olayı fazla kurcalamayın” demesi üzerine Rum olduğunu öğrenen Yaylalı, mahkemeye başvurarak ismini Yannis Vasilis olarak değiştirdi. Yaylalı, daha sonra Roboskili ailelerle dayanışmak için köye yerleşti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dava

SONRAKİ HABER

Korn'un 12 yaşındaki basçısı Tye Trujillo ile tanışın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...