21 Nisan 2017 07:01

Kemal Kurkut'un evinde yas var

Diyarbakır Newroz'unda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut'un evinde yas var. Aile polislerin yargılanmasını istiyor.

Paylaş

Lezgin AKDENİZ

Diyarbakır’da polisin öldürdüğü üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un aile evinde yasa devam ediyor, ailesi polislerin cezalandırılmasını istiyor. Ayrıca Kurkut'un vurulmadan önce günlüğüne, “Bu dünyadaki en kötü şey kan dökmektir. Kan dökenler hastadır" yazdığı ortaya çıktı. 

ODASI KİLİTLİ

Dihaber’de yer alan habere göre; Diyarbakır Newroz’una katılmak için 21 Mart’ta Malatya’dan kente gelen İnönü Üniversitesi öğrencisi Kemal Kurkut’un, Evrim Alataş Caddesi üzerindeki polis kontrol noktasında polis kurşunuyla öldürülmesinin üzerinden bir ay geçti. Kurkut’un Malatya’daki aile evindeki odası o günden beri kilitli. Kilitlemelerinin nedeni ise annesinin her odaya girmesi ile fenalık geçirmesi. Odanın kapısından içeri bakıldığında duvarda asılı duran Ahmet Kaya posteri göze çarpıyor. Kaya’nın posterinde “Başkaldırıyorum” şiiri yazılı. Kemanı ile çalıştığı Civan Haco’nun “Hevala Evindar” parçasının notaları masada duruyor. Kemal’in önce gitar çaldığını ardından org çalarak sınavı kazandığını söyleyen abi Kurkut, kemanı daha çok sevdiğini söylüyor. 

‘ADİL YARGILAMA İSTİYORUZ’

“Görgü tanıkları, şahitler, belgeler, fotoğraflar var. Bu açık bir yargısız infazdır. Ve bunu yapanların yanına kar kalmamalı” diyen abi Kurkut, adil bir soruşturma istediklerini söyledi. Dosyaya gizlilik kararı getirilmesi yüzünden soruşturma ile ilgili bilgi edinemediklerini dile getiren Kurkut, 4 gün önce savcılık tarafından ifadeye çağrıldıklarını, savcının yaşanan açık cinayet ile ilgili bir şey söylemediğini, sadece Kemal’in hayatı ile ilgili sorular sorduğunu belirtti.

KUZEN KURKUT: ‘TABUT BEĞENİN’ DEDİLER

Cenazeyi, Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirdiklerinde görevlilerin ve AKP’li Battalgazi Belediyesi’nin tutumuna değinen aynı adı taşıyan kuzeni Kemal Kurkut, “Cenaze aracı vermediler. Cenazenin yıkanması esnasında suyu kestiler. Kanser hastalığından dolayı yaşamını yitiren babasının yanına defnetmek için mezar kazdık. Polisler mezarlığı basarak sit alanı gerekçesi ile defnetmemize izin vermediler” dedi. 

Kuzen Kurkut, o gün kendilerini en çok yaralayanın Battalgazi Gasilhanesi görevlisinin söyledikleri olduğunu dile getirdi. Kurkut, o günü şöyle anlattı: “Yapılan bunca şey üzerine tabut istedik. Görevli üzerinde belediye yazısının olduğu tabutları veremeyeceğini söyledi. Görevli bize ‘Depoda eski bazı tabutlar var gidin bir tanesini beğenin’ dedi.”

AMCA KURKUT: SON CAN OLSUN

Amca Yusuf Kurkut, hukuki mücadeleyi sonuna kadar vereceklerini ifade ederek, “Kemal’i öldürenler cezalandırmalı ki başka canlara kastedilmesin. Bu bizden alınan ilk Kemalimiz değil. Bu bizden zulümle koparılan son canımız olsun diye mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Anne Kurkut, çocuğu vurulurken yanında bulunan çantasındaki giysileri, kitapları ve günlüğünün kendisine verilmesini istiyor. 

SON YAZISI: KAN DÖKENLER HASTADIR

Kemal sadece enstrüman çalmaz zaman zaman yazı ve şiir de yazarmış. Ölümünden bir ay önce yazdığı yazı şöyle: “Bu dünyadaki en kötü şey kan dökmektir. Kan dökenler hastadır. Ben kan dökmek istemiyorum. Allah’ın yarattığı cana zarar veremem. O içinde saygı sevgi güzellik ve barış dolu kalpler sever. Kendi içimizdeki güzelliği bulmalıyız. O gün güzelliklerle dolacak öyle dolacak ki hayatınıza yayılacak. Birbirimize yardımcı olmalıyız. Günlük tutun ayda bir okuyun. Zaten kendinizi bulacaksınız.” (Malatya/DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

Kamyonet kasasında iyi haber bekliyorlar

SONRAKİ HABER

Altıncıların saldırı davasında zaman aşımı kesinleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...