20 Nisan 2017 19:02

1 Mayıs’a her lise kendi özgün talepleri ile damga vurmalı!

"‘Mezun olduktan sonra işsiz kalmak gibi bir korkunuz var mı?’ sorumuza çoğunluğun ortak düşüncesi geleceğimizi göremiyoruz yönünde oluyor."

Paylaş

Anadolu Lisesi’nden Bir Grup Öğrenci

Kayseri

Lise öğrencileri olarak memleketin gidişatına, geleceğimizin nasıl olacağını ve artan iş cinayetlerine dikkat çekmek üzere sosyoloji dersinde okulun geneline yaymaya çalıştığımız anket çalışmamızı ve liselilerin sorunlarına dair görüşlerimizi aktarmaya çalışacağız…

‘Mezun olduktan sonra işsiz kalmak gibi bir korkunuz var mı?’ sorumuza çoğunluğun ortak düşüncesi geleceğimizi göremiyoruz yönünde oluyor. ‘Asgari ücretin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?’ dediğimizde ise çoğunluğun cevabı ‘hayır’ oluyor. İş cinayetlerinde de öğrencilerin bir kısmının cevabı, ‘çok fazla işçi ölüyor’ şeklinde. Okulumuz öğrencilerinin işçi, memur, esnaf çocuğu olduğunu düşünürsek, çoğunluğun anket sorularına verdiği yanıt, geleceğini görememe, üniversite sınavında başarılı olamama gibi yanıtlar.

Gelelim lise öğrencilerin durumuna… İlk aklımıza gelen şey elbette sınavlar oluyor. Kayseri’de örneğin YGS sonrası intihar eden arkadaşımızın durumu… Ölmek çok kolay değil mi? Okul hayatı başladığından bu yana; oku ‘TEOG’u kazan dışarıyla işin olmasın’, ‘YGS’yi kazan. Kimseye bulaşma üniversiteni bitir’, sonra ‘İşini eline al’ derken bir bakmışız ki yapamadığımız, ertelediğimiz her şey büyük bir dağ olmuş, memleketimizin hali iyice kötüye gitmiş. Gelin iş işten geçmeden, geleceğimizi, eğitimin bozukluklarını, sınavsız geçiş hakkımız için önümüzde duran, birlik, mücadele ve dayanışma gününde 1 Mayıs’ta her liseler olarak kendi özgün taleplerimizle çıkıp damgamızı vuralım.

ÖNCEKİ HABER

Bitmedi daha...

SONRAKİ HABER

Ek puanın kaldırılmasını bir de meslek liselilere sor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa