19 Nisan 2017 10:52

EMEP Dersim İl Örgütü: Halkımız tek adam rejimine hayır dedi

Referandum sonuçlarını değerlendiren EMEP Dersim İl Yöneticisi Ergin Tekin 'Dersim halkı tek adam ve tek parti rejimine hayır demiştir' dedi.

Paylaş

Emek Partisi Dersim İl Örgütü 16 Nisan’da yapılan referandum sonucuna ilişkin parti il binasında bir açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Emek Partisi Dersim İl Yöneticisi Ergin Tekin, "16 Nisan referandumu, YSK’nin skandal kararıyla ve şaibeyle tarihe geçen, sonuçları halkın vicdanında kabul görmeyen bir referandum olmuştur" dedi.

Referandum sürecine OHAL koşullarının ve baskı politikalarının damga vurduğunu ifade eden Tekin, “Dayatıldığı koşullar ve devletin bütün kurum ve olanaklarıyla seferber edilmesi bakımından ancak 12 Eylül darbesi anayasası ile karşılaştırılabilecek referandum süreci yaşanmıştır. Devletin bütün olanakları kullanılarak evet propagandasının önü açılmış ama ‘hayır’ mücadelesi veren kişiler kurumlar ve siyasi yapılar sürekli bir baskı altında bırakılmış, çalışmaları engellenmiştir. Kuşkusuz ki burada en dikkat çekici olan, bugüne kadar seçimlerde hemen hiçbir tartışmanın konusu olmayan YSK’nin bir ‘iktidar organı’ haline gelmiş olmasıdır” dedi.

Kürt illerinde de yaşanan yıkım, kuşatma, yasak, kayyım, tutuklama ile hayır çalışmasının engellendiğini söyleyen Tekin, “Yüz binlerce insanın göç ettirildiği, bütün seçilmişlerin hapishanelere doldurulduğu  ve son olarak geçerli sayılan ‘mühürsüz oyların’ büyük bir çoğunluğunun bu illerde çıktığı duruma rağmen Kürt halkı referandumda ortaya koyduğu tutumla, savaş ve baskı politikalarını ve bu politikalar üzerinden inşa edilen ‘tek adam rejimi’ni kabul etmediğini sandıkta ‘hayır’ diyerek ilan etmiştir” dedi. 

Dersim’in yüzde 80 oranında ‘hayır’ dediğini hatırlatan Tekin şunları kaydetti: “Her zaman duyarlılığını ve tutumunu doğru kullanan ve bu referandumda da yüzde 80’i aşarak tek adam ve tek parti rejimine ‘hayır’ diyen ve ülke rekorunu kıran ilimiz Dersim’e, halkımıza bu duyarlılığından dolayı partimiz adına teşekkür ederiz. İlimizin bu tutumu geçmişten beri gelen demokrasi, barış ve eşitlik anlayışına olan inancının bir yansımasıdır.

Referandum sonuçlarına bakıldığında;  moral bozukluğuna düşecek bir durum yoktur. Tersine düne göre bugün daha çok çalışmamızın, daha büyük güçlüklerin üstesinden gelmek üzere bilenmemizin, daha büyük bir şevkle çalışmamızın gerektiği bir zaman diliminden geçmekteyiz. Birikmiş deneyimlerimizden yararlanarak bütün imkanlarla mücadeleye devam etmeliyiz.” (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Danıştay: İş bırakma sendikal faaliyettir

SONRAKİ HABER

Gençlik örgütleri: ‘Hayır’larımıza sahip çıkacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...