19 Nisan 2017 04:58

Yeni Şafak yazarı Karagül'den 'referandum' tehdidi

Yeni Şafak'tan İbrahim Karagül, referandumdaki şaibelere tepki gösterenleri tehdit ederken 'fetihçi' dış politika çağrılarını yineledi.

Paylaş

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü köşe yazısında şaibeli referanduma karşı verdiği oyun hakkını arayan yurttaşları “Yeni sokak terörü planları 15 Temmuz gibi algılanacak" sözüyle tehdit etti. Karagül ayrıca  “Türkiye artık Anadolu'ya hapsedilemeyecektir” diyerek fetihçi politikalara devam çağrısı yaptı.

"Artık Türkiye’nin büyük oynama zamanı geldi" başlığını taşıyan yazısına referandumda kesin olmayan sonuçlara göre çıkan yüzde 51.4'lük 'Evet' oranıyla 'devrim' yapıldığı iddiasıyla başlayan Karagül, “Türkiye artık bir tür 'Türkiye Baasçılığı'na sıkıştırılamayacaktır. Anadolu'ya hapsedilemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Başından bu yana Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin en ateşli savunucularından olan Karagül, Erdoğan'ın referandumun ertesinde yaptığı Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim türbesi ziyaretleriyle de "açık mesaj" verdiğini söyledi. Fatih ve Yavuz, Osmanlı'nın fetihçi padişahları olarak biliniyor.

Karagül ayrıca, referandumdaki usulsüzlüklere tepki gösteen halkı da "Ama bundan sonra, içeride “muhalif” kimliği ile operasyon yaptırılacak 'aparatlar'ın işi çok zor. Öyle bir dönem geliyor ki, hiçbir ülke, bu tür aparatlara müsamaha göstermeyecek. “Evet” kararına karşı yeniden sokak terörü, hareketliliği planlayanlar bu gerçeğin farkında olmalı." sözleriyle tehdit etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

YSK'ye başvuran AKP'li: Seçim iptalini rüyalarında görürler

SONRAKİ HABER

Ankara kulislerinde ‘Milliyetçi Türkiye Partisi’ sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...