16 Nisan 2017 18:40

Şaibeli referandum sonuçları protesto ediliyor

Yurdun dört bir yanında evlerin camına çıkan yurttaşlar, referandum sonuçlarını tencere tava çalarak, 'Hükümet istifa' sloganlarıyla protesto etti.

Paylaş

İstanbul'un Beyoğlu, Kadıköy, Erenköy, Şişli ve Beşiktaş ilçelerinde sonuçlar tencere ve tava çalınarak protesto edildi. Yurttaşlar tepkilerini "Her yer hayır, her yer direniş" sloganıyla dile getirdi.

Referandum sonucunun yüzde 51 olarak çıktığı İstanbul'un Beyoğlu, Kadıköy, Erenköy, Şişli ve Beşiktaş ilçelerinde, sonuçlar tencere ve tava çalınarak protesto edildi.

Pencere ve sokaklara çıkan yurttaşlar, sonucu gürültü çıkararak protesto ederken, bazı yurttaşlar da tepkilerini "Faşizme karşı omuz omuza", "Hırsız var", "Her yer hayır, her yer direniş" sloganlarını atarak tepkilerini dile getirdi.

Izmır Bornova'da bir araya gelen yurttaşlar sloganlar eşliğinde Bornova Meydanı'na yürüyüşe geçti.

 

YSK açıklama yapana kadar sokakta olacağız diyen yurttaşlar; "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "direne direne kazanacagiz"  sloganları attı. 

Polisin 'Halkı rahatsız ediyorsunuz dağılın' demesi üzerine çevrede bulunan evlerden polise tepki geldi.

İstanbul Gazi Mahallesi'nde de Zübeyde Hanım Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede var. Kitlenin artması ve yürüyüşe geçmesi üzerine polis kitleye gaz bombası ile müdahale ediyor.

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Canpolat: 35 ilçedeki seçim yolsuzluklarına itiraz ettik

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan erken seçim yok taahhütü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...