16 Nisan 2017 11:38

Nusaybin’de yurttaşlar gün boyu sandıklarını aradı

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı çok sayıda merkez mahallesi ve köyde oy kullanmaya giden yurttaşlar sandıklarının taşındığını fark etti.

Paylaş

Mardin’in Nusaybin ilçesinde onlarca mahalle ve köyde sandıklar başka yerlere taşındı.

Gelen bilgilere göre Nusaybin’e bağlı çok sayıda merkez mahallesi ve köyde oy kullanmaya giden yurttaşlar sandıklarının taşındığını fark etti. Sabah saatlerinden itibaren sandıkların taşınmış olması bölgede karışıklığa yol açtı. Yurttaşlar uzun süre nerede oy kullanacağını aradı. Sandıkların taşınmasına rağmen ilçede katılımın yüksek olduğu bildirildi.

Nusaybin’de Heybeli, Karaca, Güvenli, Büyük Kardeş, Küçük Kardeş, Doğanlı, Çağlı, Kuyular ve Kuyuköy köylerindeki sandıklar Dallıağaç köyüne taşınırken, İlkadım ve Yavruköy’deki sandıklar Akarsu merkeze taşındı. İlçe merkezindeki mahallelerden Eskimağara, Doğuş, Yandere’ye, Dirim, Tepeören, Görentepe’de de sandıklar Akçatarla mahallesine, Düzce mahallesindeki sandıklar Gürin mahallesine, Eskihisar mahallesindeki sandıklar da Girmeli mahallesine taşındı. 8. Bölgede yer alan Güneli ve Çilesiz mahalleleri Balaban mahallesine taşındı. Son olarak 9. Bölgedeki Üçyol, Dibek, Taşköy, Dağiçi mahalleleri de Üçköy mahallesine taşındı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da 'Evet' pankartları yerinde duruyor

SONRAKİ HABER

YSK: 'Tercih' yerine 'Evet' basılı pusulalar da geçerli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...