13 Nisan 2017 04:33

Etyen Mahçupyan, neden 'Hayır' diyeceğini yazdı

Karar Yazarı Etyen Mahçupyan, her seçimde AKP'yi desteklediğini ancak referandumda 'Hayır' oyu vereceğini belirtti ve nedenlerini açıkladı.

Paylaş

Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, 'Bir AK Parti'li niye 'Hayır' der?' başlıklı köşe yazısında başkanlık referandumunda neden 'Hayır' oyu vereceğini anlattı.

Bugüne kadar hep AKP'yi desteklediğini, Kemalist ideolojiye karşı olduğunu, Türkiye'deki parlamenter sistemin değişmesi gerektiğini ve başkanlık sistemini savunduğunu hatırlatan Mahçupyan, buna rağmen referandumdaki oyunun 'Hayır' olacağını şu sözlerle açıkladı: 1) Önerilen tasarı başkanlık sisteminin ruhuna tümüyle ters 2) Bu tasarı suistimal edilmeye açık bir tek adam düzeni getiriyor 3) Eski sistemin kötü olması bizim de kötü bir sistem getirmemizi meşru kılmıyor 4) Apaçık yanlışı doğru diye savunmak ahlaki değil ve nihayet 5) Bu yönetim modeli AK Parti’ye, muhafazakarlara ve Türkiye’ye orta vadede büyük zarar verecek…"

Mahçupyan, verilecek kararda başkalarının referans olmasının düşünülemeyeceğini söyleyerek "Ne bir tarafta CHP veya Avrupa, ne de diğer cenahtaki ahlaki ve rasyonel bakışı yandaşlıkla ikame etmiş olanlar bize doğruyu gösteremez. Her AK Partili’nin bu dönemeçte AK Parti’yi koruması ve onun yönetebilme potansiyel ve kapasitesine titizlikle sahip çıkması gerekiyor. Asıl dayanağımız samimiyetle kendi yüzümüze baktığımızda, yüreğimizde ve zihnimizde gördüğümüz doğrulardır… Kendimizi aldatamayız…" ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'ın 3 ilçesindeki 14 köyde sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Selvi: Başkanlığa en düşük destek 18-25 arası gençlerden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...