25 Haziran 2012 14:21

Yasak bütün işçilerin sorunu

THY işçilerinin toplusözleşme görüşmeleri devam ederken iş kolunda grev yasağı getirilmesi, Stuttgart yakınlarında bulunan Göppingen ve Geislingen kentlerinde IG Metall Sendikasına üye 40 farklı işyerinden 70 sendika delegesinin katıldığı toplantıda ele alındı.Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) tarafından THY i

Yasak bütün işçilerin sorunu
Paylaş

Almanya Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) tarafından THY işçileriyle ilgili dayanışma çağrısı ve imza kampanyasının gündem yapıldığı toplantı, Göppingen-Geislingen Bölgesi IG Metall Başkanı Bernd Rattay, THY işçilerinin grevinin yasaklanmasını şiddetle kınadıklarını, DIDF`in çağrısını desteklediklerini ve dayanışma içinde olacaklarını belirterek, tüm delegelerin imza vermeleri ve işyerlerinde imza toplamaları yönünde çağrı yaptı.

AKP Hükümeti’nin politikalarının kınandığı toplantı da dayanışmanın devam edeceği belirtildi.

DAYANIŞMA MEKTUBU GÖNDERİLECEK

Ayrıca, 21.6.2012 tarihinde yine bu bölge de yapılan değişik firmalardan gelen 15 sendika yöneticisi (VKL) katıldığı toplantı da, AKP`nin emekçilere yönelik politikaları kınanarak,THY işçileri ile dayanışma içinde olunacağı ve en kısa zamanda bir dayanışma mektubu hazırlanarak grevdeki işçilere gönderilecek. Bu dayanışmanın sadece kendi oldukları bölge de değil IG Metall Sendikasını örgütlü olduğu tüm firmalarda gündeme alınması gerektiği ve uluslararası dayanışmanın sergilenmesi gerektiği belirtildi.

Yürütülen dayanışma faaliyetiyle ilgili olarak bilgi veren İşyeri İşçi Temsilcisi Hüseyin Öncü, şunları söyledi: “AKP Hükümeti’nin oluşturmaya çalıştığı yasakçı, toplum içerisinde yaymaya çalıştığı korku politikası kendisini en son hakları için grevde olan sınıf kardeşlerimizin, THY işçilerinin grevlerinin yasaklanmasıyla devam ediyor. Günlerdir eylemde olan THY işçileri ile sadece Türkiye`deki işyerlerinden değil, aynı zamanda Almanya`dan da dayanışma örgütlemeye çalışıyoruz. Kendisine işçi sınıfının sorunlarını sorun edinen herkesinin bu grevi ve yasakçı AKP`yi görmemesi mümkün değil. Hem çalıştığım firma (WMF), hem de diğer işyerlerinde bu mücadeleyi anlatmaya çalışıp dayanışmayı büyütmemiz tüm sınıf dostu olan işçilerin sorunu olmalıdır.” (Stuttgart/EVRENSEL)


SENDİKALAR YASAĞA KARŞI KORNA ÇALDI

Grev hakkının yasaklanmasını protesto ettikleri için işten atılan Hava-İş üyesi Türk Hava Yolları işçilerine, direnişlerinin 27. gününde destek ziyaretleri devam etti.

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) Dönem sözcüsü ve TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, Belediye-İş, Tek Gıda-İş ve Petrol-İş üyesi işçiler, Eğitim Sen 1 No’lu Şube Yöneticileri yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve TKP, SDP üyeleri işçileri ziyaret etti.

Halaylarla direnişin coşkusunu arttıran THY işçileri, yaklaşık iki saat boyunca araçlarla hava limanı giriş kontrol noktasından direnişin bulunduğu yere doğru kornalara basarak tur attı. İşçilere, desteğe gelen kurumlar da eşlik etti. Direnişin bulunduğu yerde kısa bir süre yolu trafiğe kapatan işçiler, sık sık, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganını attı.

Hava-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın, hem iç hem de dış kamuoyunda THY işçilerinin direnişinin yaygınlaşacağı ortak eylem kararları alındığının mesajını verdi. Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin’in Uluslararası Çalışma Örgütü ve Uluslararası Taşımacılık Federasyonu’yla görüşmeler yaptığını söyleyen Sayın, bu görüşmelerden gurur verici kararların çıkmış olduğunu dile getirdi.

‘DİRENİŞİ SAHİPLENİYORUZ’

Burada söz alan Sendikal Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü ve TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, AKP’nin korsan taksilere ilişkin yasa tasarısı kapsamında hava iş koluna grev yasağının getirilmesine, ‘korsan yasa’ benzetmesini yaptı. Tüm işçi sınıfının THY işçilerinin mücadelesini desteklemesi gerektiğini belirten Öztürk, “Bu artık tüm işçi sınıfının davasıdır” diye konuştu.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise, grev yasağını içeren yasa tasarısının meclisten alelacele geçirildiğini kaydetti.  Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da Hey Tekstil, Borusan Lojistik, Bedaş ve THY işçilerinin direnişlerinin işçi sınıfı mücadelesinde önemli yapı taşları olduğunu kaydetti.
(İstanbul/EVRENSEL)


THY YÖNETİMİNE ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki heyet, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile işten çıkarılan personel hakkında bir görüşme yaptı. Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Erdoğan Toprak, "Benim hem Sayın Topçu'dan hem de Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin'den edindiğim hava olumlu. Hiç kimseden uzlaşmaz bir tavır görmedim" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, İzmir Milletvekili Musa Çam ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'dan oluşan heyet, havacılıkta eylem yapma yasağını protesto ederek, grev yaptığı için işten çıkarılan 305 THY çalışanının durumunu görüşmek için THY Genel Müdürlük binasına gitti. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen heyetin toplantısı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.  Görüşmenin ardından CHP'liler, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

132’nci benim! Hayır benim!

SONRAKİ HABER

Devlet bizi daha kaç kez öldürecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...