10 Nisan 2017 14:43

PETKİM'e geçmeye zorlanan Star Rafinerisi işçilerinden tepki

Socar şirketi, TİS sürecinde Star Rafinerisi'nde çalışan işçileri işten atmayla tehdit ederek PETKİM'E geçmeye zorluyor.

Paylaş

Star Rafinerisi'nde çalışan işçileri PETKİM'E geçmeye zorlayan Socar şirketi işçilere gönderdiği bir yazı ile "Ya PETKİM' DE çalışmaya başlarsınız ya da iş akdiniz feshedilir" dedi. SOCAR şirketi konuya ilişkin hiçbir açıklama yapmazken PETKİM ve Star Rafinerisi'nde örgütlü olan Petrol-İş Aliağa Şubesi açıklama yaparak, bu dayatmanın kabul edilemeyeceğini söyledi. PETKİM önünde yapılan açıklamada konuşan Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay "Bizler toplu sözleşmelerimizi masada bitirmek isterken bu sabah SOCAR yönetimi Star rafinesinde çalışan arkadaşlarımıza mail atarak: "Hepiniz 11 Nisan itibariyle PETKİM kadrosuna geçeceksiniz eğer geçmezseniz ayın 12 si itibariyle hepinizin iş akdi feshedilecektir" dedi. "Bizlerin iyi niyetine rağmen işverenin bu tavrı asla affedilemez” diyen Oktay şöyle devam etti: “Geçtiğimiz Cuma hem PETKİM hem Star rafinerisinin toplu sözleşmesi için işverenle görüşme yaptık. Orada bu konuyu gündeme getirmediler. Masada farklı üyelerimize farklı konuşamayacaklar. O toplantıda konuşulanları yalanlıyorlar.

Star Rafinerisi şantiyesinin montajı başladı. Çalışan arkadaşlarımızın Star’ın sahasına alınmasını söyledik. Lakin şimdi Star' da çalışan arkadaşlarımızı yeterli görmediklerini söylüyorlar.

Entegre tesis olduğu için ‘Petro kimyada çalışanlar rafineride çalışabilir’ diyorlar. Star rafineride çalıştırmak için ilanlar veriyorlar. Onların niyeti hali hazırda rafineride örgütlü işçileri ile personeli rafineriden soyutlayarak tamamen beyaz yaka adı altında örgütsüz sendikasız yeni çalışanlar almak. Bunu bizler görüyoruz ve şunu çok iyi bilsinler ki star rafinerisindeki arkadaşlarım oranın personeli olarak çalışmaya devam edecekler. Eğer niyetleri toplu sözleşmeyi provoke etmekse ellerinden geleni arkalarına koymasınlar biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.” Star Rafineri yöneticileri ile yaptıkları görüşmeyi aktaran Oktay, “Bu konu ‘toplu sözleşme ile alakalı değil’ diyorlar. Biz de diyoruz ki TİS sürecinde aynı şirkette çalışılıyor olsa dahi bir çalışan bir birimden başka bir birime nakil olmaz. Bu işin kuralı budur. Şimdi ise başka bir şirkete çalışan göndermenin adı nedir? Bu saatten sonra artık bu kavga hepimizin kavgasıdır. Biz bu mücadeleyi hem PETKİM’in hem Star Rafineri’sinin çalışanları olarak omuz omuza vereceğiz. Eğer bizi yanlış anlattılarsa biz onlara PETKİM’de mücadelemizin nasıl olduğunu anlatırız. Üyelerimizin sayısı 3200. Ama biz eşimizle çocuklarımızla yürütecek olursak 10 bin kişilik bir aileyiz ve bunu da zamanla görecekler” diye konuştu.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Çiçek: Yüzde 10 gizli 'hayırcı' var

SONRAKİ HABER

CHP'li Köse: 'Evet' çıkarsa TBMM vitrinden ibaret kalacaktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa