Saldırıya uğrayan 500 Suriyeli, Torbalı’yı terk etti

İzmir’in Torbalı ilçesinde Suriyelilere yönelik saldırıda 30 kişi yaralandı.

08 Nisan 2017 10:27
Paylaş

İzmir’in Torbalı ilçesinde Suriyeli mülteciler saldırıya uğradı. Pamukyazı Mahallesi’nde meydana gelen saldırının, bir çocuğun Suriyeliler tarafından dövülmesi söylentisi üzerine gerçekleştiği bildirildi. Tırpan ve sopaların kullanıldığı saldırıda 1’i ağır 30 kişinin yaralandığı kaydedildi. Yaşanan saldırı sonrasında canını kurtarmaya çalışan yaklaşık 500 Suriyeli, yaşadıkları mahalleyi terk etmek zorunda kaldı.

Bıçaklar ve sopaların kullanıldığı saldırının büyümesi üzerine Suriyeli tarım işçileri barındıkları çadırları terk ederek bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. Torbalı- Tire kara yoluna çıkan Suriyeliler, otostop yapıp ayrılmak istedi ancak araç sürücüleri onları almadı. Suriyeliler yaya olarak Tire yönüne doğru uzaklaştı. Suriyelilerin uzaklaşmasının ardından çadırları yıkıldı.

JANDARMA AÇIKLAMA YAPTI: 4 SURİYELİ, İFADELERİ ALINIP SERBEST BIRAKILDI

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Torbalı'daki Suriyelilerin uğradıkları saldırı nedeniyle bölgeden ayrılmak zorunda kalmalarına daşr yazılı açıklama yaptı.

"Olayın yaşandığı ilk gün A.A., M.A., M.H. ve A.H. adlı 4 Suriyelinin ifadesinin alındığı, ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldıkları" belirtilen açıklamada, bölgede benzer bir olayın yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yalova’da ihraç edilen emekçilerle dayanışma etkinliği

SONRAKİ HABER

KESK’liler ısrarını sürdürüyor: İşimizi geri istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...