06 Nisan 2017 08:32

Urla Hastanesi, Erdoğan'ın mitingine katılımı zorunlu tuttu!

Urla Devlet Hastanesi Yönetimi, Erdoğan'ın İzmir'de yapacağı miting için çalışanlarını topladı ve mitinge katılımı zorunlu tuttu. (Fotoğraf: Arşiv)

Paylaş

Urla Devlet Hastanesi yönetimi, 9 Nisan'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek mitinge zorunlu katılım çağrısı yaptı. Hastane yönetimi daha önce de demokrasi nöbetlerine zorunlu katılım çağrısı ve hayır afişlerini sendika panolarından kaldırtmasıyla gündeme gelmişti. 

Anayasa değişikliği ile ilgili 16 Nisan'da yapılacak referanduma günler kala temel atma törenleri ya da toplu açılışlar adı altında il il gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım evet çalışmalarını hızlandırırken, kamu kuruluşlarının yöneticileri de ‘Evet’ çalışmalarına destek oluyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla, 9 Nisan'da Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenlenecek. Düzenlenecek mitinge hastanedeki hayır çalışmalarına engel olan Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel'in de çağrı yaptığı ortaya çıktı. 

Evrensel’e ulaşan hastane çalışanları dün bir toplantı yapıldığı bilgisini verdi. Hastane çalışanları toplantıyı bizzat yöneten Başhekim Demirel'in “Biliyorsunuz Pazar günü Cumhurbaşkanımız İzmir'e miting yapmaya geliyor. Bütün personelin mitinge katılımı zorunludur. Valilik tarafından tahsis edilen 20 civarı servis kaldırılacak hastaneden. Katılamayanların geçerli mazeret sunması gerekiyor" dediğini söylediler. 

'İSİM LİSTELERİ HAZIRLANDI'

Tüm bölümler için yöneticiler görevlendirildiğini ve tek tek çalışanların isim listelerinin hazırlandığının da bilgisini veren hastane çalışanları, “Pazar günü gelenlerden imza alınacak. Mitinge katılmamamız halinde baskılara maruz kalacağız. Özellikle taşeron olarak çalışan arkadaşlarımız direkt olarak işlerinden atılmayla tehdit ediliyor" dedi. 

'GİTMEYENLER HAYIR'CI DENİLEREK FİŞLENECEK'

Bir çok çalışanın riski göze alarak mitinge katılmayacağını da ekleyen sağlık emekçileri şunları söylediler: “Ancak çoğunluk ekmelerinden işlerinden edilmeyi göze alamayıp çaresizce gitmeyi düşünüyor. Üstelik bir de toplantıda hiç utanmadan sıkılmadan ‘Karşı olan oraya gelip arıza çıkaracak olan varsa gelmesin’ deyip açıkça miting sonrası gelmeyenlerin hayır'cı sayılıp fişleneceği ve çeşitli yaptırımlara maruz bırakılacağı anlaşılmaktadır.”

'EVET ÇIKMADAN SALDIRGANLAŞTILAR'

İnsanların ekmekleri ile tehdit edildiğinin altını çizen hastane çalışanları, “Devlet imkanlarının bu kadar yanlı kullanıldığı, baskı aracı haline getirildiği ve bunun bu kadar aleni şekilde yapıldığı başka bir dönem oldu mu acaba? Daha evet çıkmadan böylesine saldırganlaşanların sonrasında nasıl vahşileşebileceğini görsün insanlar. Durumun ne kadar ciddi olduğunu bilsinler. Bırakın işten çıkarılmayı, çok daha kötü şeylere maruz bırakılacağımız açıktır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ: Saldırıda kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ: Dayanışma ve direniş mutlaka kazanacaktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...