04 Nisan 2017 18:16

Füsun Demirel: ‘Hayır’ demek yurttaşlık görevi

Oyuncu Füsun Demirel, 'Son yıllarda giderek artan adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı 'Hayır' demek yurttaşlık görevidir' dedi.

Paylaş

Gazete Karınca’dan Pelin Özkaptan’ın sorularını yanıtlayan usta oyuncu ve çevirmen Füsun Demirel, 16 Nisan’da referandumuna olağanüstü hal (OHAL) koşullarında gidildiğine dikkat çekerek “Son yıllarda giderek artan adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı “Hayır” demek, demokrasi ve özgürlükler adına zaten bir yurttaşlık görevi” dedi. Demirel, referandum sonucunda “Evet” çıkması durumunda Türkiye’nin tek sesli bir ülkeye dönüşeceğini söyledi.

Evet çıkması durumunda 16 Nisan sonrası yaşayamayacağımızı ülkenin her anlamda tek sesli bir ülke olacağını söyleyen Demirel “Tüm özgürlüklerin elimizden gideceğini, hukukun tamamen işlevsizleşeceğini, muhaliflerin ve azınlıkların daha ağır bedeller ödeyeceğinin bilincindeyiz" dedi.

AKP iktidarı döneminde yaşanan, kadın cinayetlerini, çocuk istismarlarını, tecavüzleri, kadına yönelik şiddetleri hatırlatan Demirel: "Mevcut iktidar sergilediği davranış ve tutumla, kadın ve çocuk mağdurlara sırtını dönüp yenilerinin yapılmasını ve 'bir kereden bir şey olmaz' ya da 'çocuklarınıza bağırmayı öğretin' diyerek bilinçli ya da bilinçsiz desteklemiş oldu… Sadece bu yüzden bile kadınlar 'Hayır' demeli elbette." dedi (HABER MERKEZİ)
 

SÖYLEŞİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ
 

ÖNCEKİ HABER

Dopingli sporcu sayısı yüzde 14 arttı

SONRAKİ HABER

İlk yarı finalist Medipol Başakşehir 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...