03 Nisan 2017 03:25

Mehmet Dişli AKP’li ağabeyini şahit gösterdi

Akıncı Üssü iddianamesinde, Mehmet Dişli darbeyle alakası olmadığını kanıtlamak için ağabeyi AKP'li Şaban Dişli'yi şahit göstermiş.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

15 Temmuz darbe girişiminde Akıncı Üssü’ndeki darbe faaliyetleriyle ilgili iddianamede, AKP’li Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli’nin darbeyle ile alakası olmadığını kanıtlamak için ağabeyini şahit olarak gösterdiği ortaya çıktı. Mehmet Dişli, TSK ile ilgili projeleri sunmak için ağabeyi Şaban Dişli aracılıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Temmuz gününe randevu almış. Mehmet Dişli bu randevuyu darbeci olmadığını kanıtlamak için sunarken, “Randevuyu ağabeyim Şaban Dişli almıştı. Bu konuda kendisi dinlenebilir. Eğer cuma günü darbe yapacaktıysam neden iki gün sonrası pazartesi için Cumhurbaşkanımızdan projeleri anlatmak için randevu alayım” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianamede AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Başkanı Mehmet Dişli’nin, tutuklandıktan sonra alınan ifadesi yer aldı.  Ankara 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Mehmet Dişli, ikinci ifadesinde darbeyle alakası olmadığını savunurken, ağabeyi Şaban Dişli’yi kendisine şahit olarak gösterdi. Mehmet Dişli, TSK’nin stratejik dönüşümüyle ile ilgili bir proje üzerinde çalıştığını, bu projeyi sunmak için ağabeyi AKP’li Şaban Dişli aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu aldığını söyledi. Randevunun 18 Temmuz günü olduğuna dikkat çeken Mehmet Dişli, “Bu randevuyu da ağabeyim Şaban Dişli almıştı. Bu konuda kendisi dinlenebilir. Eğer ben cuma günü darbe yapacaktıysam neden iki gün sonrası pazartesi için Cumhurbaşkanımızdan projeleri anlatmak için randevu alayım. Bu hayatın olağan akışına uygun değildir” dedi. Mehmet Dişli, kendisinin başarılı bir asker olduğunu ileri sürerken, buna delil olarak “Ben dosyamda 150 tane taltif bulunan bir askerim, bu da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir rekordur” dedi.

‘AĞABEYİME ULAŞMAK İSTİYORUM’

Mehmet Dişli ifadesinde 90 gündür tutuklu olduğunu, 2 çocuğundan küçük olanı M.B’NİN Azerbaycan’da Dışişleri Bakanlığında mahiyet memuru olarak çalışırken ihraç edildiğini cezaevinde öğrendiğini belirtiyor. Mehmet Dişli’nin 18 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında verdiği ifade de iddianamede yer aldı. Dişli savcılık ifadesinde, şunları söyledi: “Ben 5 dönem AKP milletvekili olan ve AKP’nin kurucu üyesi olan şu anda da gelen başkan yardımcısı olan Şaban Dişli’nin kardeşiyim. FETÖ ile ilgili sorulan soruyu bir hakaret olarak kabul ederim. Bu olayda ben mağdurum. Ağabeyime ulaşıp sivil avukat talep edeceğim, hiç kimseden emir almadım. Hiç kimseye talimat vermedim.”

ÖNCEKİ HABER

Dytech işçileri sözleşme imzaladı

SONRAKİ HABER

Katilleri böyle mi bulacaksınız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...