01 Nisan 2017 03:55

Bağış gönüllülük çerçevesi içinde olmalı

Çocuklarımızın iyi niyetlerini kullanarak bundan çıkar sağlanılmasını önlemek için birlikte hareket ederek tepkimizi göstermeliyiz.

Paylaş

Merhabalar... Bir hafta önce biri ortaokulda, diğeri lisede okuyan iki çocuğumuz da okul dönüşü eve geldiklerinde, okullarında Suriye’deki Türkmenler’e yardım için para istendiğini söylediler. Hatta bir öğretmen, bu parayı toplayamadığında kendi cebinden ödeyeceğini belirtmiş. Diğer okulda ise bu para kampanyası için öğrenciler görevlendirilip sınıf sınıf dolaşmaları istenmiş. Eşim ve ben orada sadece Türkmenler değil başka halkların da yaşadığını, aynı şekilde onların da mağdur olduğunu ve onların da Türkmenler kadar yardıma ihtiyacı olduğunu anlatmaya çalıştık. Okullarındaki bu tek taraflı yardım kampanyası ile halklar arasında bariz bir ayrımcılık yapıldığını söyledik. Bizler doğal olarak çocuklarımızı yardımsever ve paylaşımcı yetiştirmek için çabalıyoruz. Fakat bazı kişiler veya kurumlar bu iyi niyetlerinden faydalanmaya çalışıyorlar.

Öte yandan bağış gönüllülük çerçevesi içerisinde olmalıdır. Ve bunun için ne öğretmenlerin ne de öğrencilerin kafasını bu tür konularda meşgul etmeye kimsenin hakkı yok. Çocuklarımız bağışta bulunan öğrencilerin yanında kendilerini kötü hissedip rahatsızlık duyuyorlar. Hatta bu rahatsızlığı yaşamamak için okul harçlıklarından biriktirerek dayatma ile istenilen sözde bağışı ödemeye çalışıyorlar.

Çocuklarımızın iyi niyetlerini kullanarak bundan çıkar sağlanılmasını önlemek için birlikte hareket ederek tepkimizi göstermeliyiz. Aksi takdirde meydanı bu ırkçı ve ayrımcı kişilere bırakmış olacağız.

Fatma Şahin / KOCAELİ

 

ÖNCEKİ HABER

Soframızı bu sefer sadece konuşmak için kurduk

SONRAKİ HABER

Kadın oyunları birçok gerçeğe dayanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...