01 Nisan 2017 03:55

Bu 8 Mart neden önemliydi?

Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için her türlü teröre ve kadına yönelik şiddete karşı biz kadınlar azimli ve kararlı duruşumuzla 'hayır' diyoruz.

Paylaş

Düşmanlığı değil kardeşliği, ümitsizliği değil umudu paylaşalım diye insanca bir yaşam eşit ve özgür bir gelecek talebi ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Alibeyköy’de kadınlarla bir araya geldik.

Artan iş cinayetleri ve ağır çalışma koşullarının yanı sıra Türk Metal Sendikası üyesi kadın işçilerin trafik kazasında hayatlarını kaybetmesi dolayısıyla da bu 8 Mart bizim için çok önemliydi. Üstelik bu dönem referandum ile karşı karşıya olduğumuz için gelen kadın arkadaşlarımıza neden ‘hayır’ dediğimizi anlatmamız gereken bir dönemdi.

Çocukların istismara uğradığı, ekmeğimizin her geçen gün küçüldüğü, yaşam alanlarımızın talan edildiği ve işsizliğin zirve yaptığı bu dönemde önümüze sürülen referandum sürecini değerlendirmek için de 8 Mart Emekçi Kadınlar Birliği olarak ‘Hayır İnisiyatifi’ni oluşturduk. Her arkadaşımız elinden geleni yaptı. Dövizler hazırlandı, şiirler okundu, kadın koroları hayır şarkılarını seslendirdi.

Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için her türlü teröre ve kadına yönelik şiddete karşı biz kadınlar azimli ve kararlı duruşumuzla, korkmadan ve yılmadan, haklarımızın tek bir kişiye teslim edilmesine hep birlikte hayır diyoruz.

Hülya AKDAĞ

Alibeyköy / İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Korkuya biat edecek miyiz?

SONRAKİ HABER

Ülker'in 1 Nisan reklamı tartışma yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...