31 Mart 2017 07:22

Murat Aksoy ve Atilla Taş dahil 13 gazeteciye tahliye talebi

Murat Aksoy ve Atilla Taş'ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin tahliyesi istendi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” üyeliği suçlamasıyla haklarında dava açılan 29 gazetecinin yargılandığı davada mütalaa veren savcı, 13 gazetecinin yurtdışı yasağı ile tahliye edilmesini talep etti. Savcı mütalaasında, tahliyesini istediği 13 gazeteci hakkındaki delillerin büyük çoğunluğunun toplandığını söyledi.

'FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamındaki iddianameyi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak hazırladı. 29 gazetecinin 196 sayfalık iddianamesinde, 28 kişi örgüt üyeliği, 'FuatAvni' hesabının kurucusu olduğu iddia edilen Said Sefa ise örgüt yöneticiliği ile suçlanıyor. 29 gazetecinin yargılandığı dosyada 26 kişi tutuklu, 1 kişi ise tutuksuz yargılanıyor. Dosya kapsamında yargılanan gazeteciler Said Sefa ve Bülent Ceyhan ise firari durumda.

13 GAZETECİ HAKKINDAKİ DELİLLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TOPLANMIŞ

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 25 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu yargılanan Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız ile tutuksuz yargılanan Muhterem Tanık ve tanıklar hazır bulundu.

29 gazetecinin "örgüt üyeliği" ile yargılandığı davada sanık savunmalarının ve tanık beyanlarının tamamlanmasının ardından duruşma savcısı tahliye taleplerine ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada delillerin büyük çoğunluğunun toplandığı, bazı sanıklar hakkında suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması, gözaltında ve tutuklulukta geçirdikleri süreler dikkate alınarak Atilla Taş, Murat Aksoy, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Seyit Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar ve Oğuz Usluer hakkında yurtdışı çıkış yasağı uygulanarak tahliye edilmeleri talep edildi. Savcı, diğer tüm tutuklu sanıkların üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyetleri, atılı suçların işlendiğini gösterir kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin varlığı, atılı suçu gerçekleştirme şekilleri ve kasıtlarının yoğunluğu bulunduğu iddiasıyla kaçma şüphelerinin bulunduğu, bu nedenle tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

ÖNCEKİ HABER

Akıncı Üssü iddianamesi mahkemeye gönderildi

SONRAKİ HABER

‘Yerli diziler yersiz uzun’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...