29 Mart 2017 21:34

'Fırat Kalkanı Harekâtı' sona erdirildi

MGK toplantısı sonrasında yapılan açıklamada Suriye’de yürütülen ve 71 askerin hayatını kaybettiği Fırat Kalkanı Harekâtı’nın sona erdiği duyuruldu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MGK'nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantısı sona erdi. MGK sonrası yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de yürütülen ve 71 askerin hayatını kaybettiği Fırat Kalkanı Harekâtı’nın sona erdiği duyuruldu.

Açıklamada şu ifadeleri kullanıldı:

"Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekâtın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir."

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

MGK bildirisinde yer alan ifadenin ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın Star TV'de yaptığı açıklamayla da Fırat Kalkanı Harekâtı'nın bittiği resmen ilan edildi.

Rakka'ya operasyon yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Yıldırım, "Bize henüz resmi bir dönüş olmuş değil. Yani Rakka operasyonunda nasıl hareket edecekleri, YPG ile SDF ile PYD ile mi beraber olacakları, yoksa Türkiye ile beraber, ÖSO unsurlarıyla mı beraber olacaklar, bunun kararını henüz bize iletmiş değiller. Ama yaşanan gelişmeler sanki, geçmiş yönetimin gittiği yoldan gidiliyormuş gibi intibasını veriyor. Bu konu, amasız fakatsız yarın gelen ABD Dışişleri Bakanına söylenecek ve bu konudaki ABD'nin duruşunun tutumunun netleşmesi istenecek" açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Eşini ve babasını tabancayla vurup intihar etti

SONRAKİ HABER

Irak güvenlik güçleri Musul'un Eski Kent bölümüne girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...