29 Mart 2017 08:30

Sabancı suikastı davası: İsmail Akkol'a müebbet istendi

Sabancı suikastı davasında sanık İsmail Akkol için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Paylaş

Sabancı suikastı davasında sanık İsmail Akkol hakkında "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sabancı Center'da 1996 yılında Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe'nin öldürülmesine ilişkin davanın sanıklarından, İsmail Akkol'un yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, Akkol için "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10. celsesi görülen duruşmaya, Silivri Cezaevi'nden getirilen sanık İsmail Akkol ve avukatları hazır bulundu. Sabancı ailesini duruşmada avukat Eylem Aydın Öner temsil etti.

Mütalaada, sanık İsmail Akkol'un DHKP-C terör örgütü adına bu eylemi gerçekleştirdiği, örgütün Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirme amacını güttüğü belirtilerek "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi.

Sanık İsmail Akkol ise suçlama hakkında diyeceği bir şey olmadığını belirtti. Akkol'un avukatları ise savunma yapmak için süre talep etti.

17 MAYIS'A ERTELENDİ

Sabancı ailesinin avukatı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına son savunmalarını yapmaları için süre vererek duruşmayı, 17 Mayıs tarihine erteledi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD Bursa Şubesinden anayasa söyleşisi

SONRAKİ HABER

Şişli’de kitap günleri başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...