27 Mart 2017 13:52

‘Doktor Çelik’in sürgün kararı iptal edilsin’

SES İş Yeri Temsilcisi ve Diş Hekimi Tülün Çelik’in Cumhuriyet gazetesine verdiği performans sistemi demeci nedeniyle sürgün edilmesi protesto edildi.

Paylaş

İstanbul Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan SES İş Yeri Temsilcisi ve Diş Hekimleri Odası Üyesi Dr. Tülün Çelik’in, Cumhuriyet gazetesine verdiği performans sistemi demeci nedeniyle sürgün edilmesi protesto edildi. SES İstanbul Şubeleri, İstanbul Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ve DİSK Genel-İş’in çağrısıyla dün Çelik’in görev yaptığı hastanenin önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, sürgün kararının iptalini istedi.  

Doktor Tülün Çelik, SES İş Yeri Temsilciliği adına başta diş hekimleri olmak üzere sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar ve performans sistemi nedeniyle nitelikli sağlık hizmeti verilemediğine ilişkin 6 Aralık 2016 tarihinde Cumhuriyet gazetesine demeç verdi. Çelik, röportaj nedeniyle önce soruşturmalık oldu, ardından da Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine sürgün edildi. 

YASAYA AYKIRI

Çelik için çalıştığı hastanenin önünde yapılan eylemde tüm kurumlar adına ortak açıklamayı yapan SES temsilcisi Özlem Duyan, “Siyasi iktidar sağlık politikalarını topluma yararına düzeltip geliştireceğine, sağlık emekçilerine saldırıya hız kesmeden devam etmektedir. Sağlık emekçilerini performansa dayalı çalışma sistemi ile çok çeşitli istihdam şekilleri ile bölerek angarya ve esnek çalışmanın önünü açmaktadır. İş güvencesi ortadan kaldırılmakta, çalışma koşulları, iş yoğunluğu çekilmez hale getirilmekte, temel ücretler ise insanca yaşam koşullarının altında tutulmaktadır” dedi. İktidarın bu politikaları karşısında “Ulaşılabilir, nitelikli, ücretsiz sağlık hakkını” savunan ve bunun mücadelesini veren sağlık emekçilerini de bir tehdit olarak gördüğünü belirten Duyan, Doktor Tülün Çelik’in sendikal faaliyet kapsamında iş yerinde yaşanan sorunları anlattığı röportajı nedeniyle sürgün edilmesinin bunun bir örneği olduğuna vurgu yaptı. Çelik’in sürgün edilmesinin hem Anayasa hem de uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu kaydeden Duyan, “Çünkü sendika yöneticisi ve iş yeri temsilcilerinin 4688 sayılı yasanın 18. maddesine göre yer değiştirilmemesi güvence altına alınmıştır. Unutmasınlarki, bizi bugüne kadar susturamadılar. Biz hastaları müşteri, hastanelerin ticarethane, sağlık emekçilerinin köle olmadığını haykıracağız. İlgilileri uyarıyoruz. Sağlık çalışanlarına ve sendikamıza yönelik saldırılara son verin, iş yeri temsilcimiz Doktor Tülün Çelik’in sürgün kararı iptal edilsin” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir’de CHP'nin referandum aracına saldırı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan 'kuzu kuzu geldi’ sözlerine yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...