31 Mart 2011 04:34

Sivil itaatsizliğe tek yanıtları barbarlık

Mersin'de "Sivil itaatsizlik" eylemleri kapsamında Akdeniz Belediyesi önünde dün başlatılan oturma eylemine müdahale eden polisler, 82 kişiyi gözaltına aldı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk de polislerce yerde sürüklendi.Kürt sorununun çözümü için BDP ve DTK tarafından başlatılan &qu

Sivil itaatsizliğe tek yanıtları barbarlık
Paylaş


Kürt sorununun çözümü için BDP ve DTK tarafından başlatılan "Sivil itaatsizlik" eylemleri kapsamında dün Akdeniz Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan kitleye, polis gece saat 01.00 sıralarında sert müdahale etti.

Gaz bombaları ve coplarla müdahale eden polis kitlenin içinden olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk'ü de yerlerde sürükleyerek kitlenin içinden çıkarmak istedi. Türk'ün karşı çıkması üzerine birkaç polis Fazıl Türk'ü yerlerde sürükleyerek alandan çıkardı.

Polisin müdahalesine kitle de "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla karşılık verdi.

Müdahalede sonucunda, aralarında BDP PM üyeleri Sakine Kayran, Mehmet Duymaz, BDP Mersin İl Yöneticisi Nurettin Etiz, Akdeniz ve Toroslar Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 21'i çocuk, 19'u kadın toplam 82 kişi gözaltına alındı.

Gözaltında alınanların bugün adliyeye çıkarılacakları belirtilirken, haber takibi yapan muhabirimiz Hikmet Durgun da polis tarafından tartaklanarak hakarete uğradı. (MERSİN/DİHA)


DESTEK YAĞDI

"Sivil itaatsizlik" eylemleri kapsamında Akdeniz Belediyesi önünde gerçekleştiren oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor.

Kürt sorununun demokratik çözümü için BDP ve DTK'nin 4 talep etrafından başlattığı “sivil itaatsizlik” eylemleri çerçevesinde Mersin’de Akdeniz Belediyesi önünde oturma eylemini sürdüren BDP’lilere, ÖDP, EMEP, ESP, EDP ve İHD üyeleri destek ziyaretinde bulundu. "Yaşasın devrimci dayanışma", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Eşitlik kardeşlik Kürt ulusuna özgürlük", "Kızıldere yolunda Kürt halkının yanında" sloganlarıyla çadıra gelen gruplara, eylemde olanlar da alkışlarla destek verdi. Gelen ziyaretçiler, bu onurlu eylemi desteklediklerini ve Kürt halkının taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

'1 Mayıs yaygın, kitlesel ve birlikte kutlanmalı!'

SONRAKİ HABER

Bekaert ve Standart'da anlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa