22 Mart 2017 12:58

Dünya Kros Şampiyonası'na 557 atlet kaydoldu

Uganda’nın başkenti Kampala’da yapılacak Dünya Kros Şampiyonası’na 60 ülkeden 557 atlet kaydoldu.

Paylaş

Uganda’nın başkenti Kampala’da yapılacak Dünya Kros Şampiyonası’na bu yıl 60 ülkeden 557 atlet kaydoldu. Şampiyonaya 2006’dan bu yana bu kadar yüksek katılım olmamıştı.

Atletizm Dünyası’ndan Merthan Can’ın haberine göre, organizasyonda Türkiye, Polat Kemboi Arıkan ile büyük erkeklerde, Yasemin Can, Meryem Akdağ, Ali Kaya ve Aras Kaya’dan oluşan takımıyla da karışık takım disiplininde yarışacak. İlk kez bu şampiyonada yapılacak olan karışık takım yarışmasında iki kadın, iki erkek atlet ikişer kilometre yarıştıktan sonra baton değiştirecek.

Türkiye’nin madalya adayları arasında gösterildiği karışık takımda ABD, Kenya, Etiyopya, Uganda, Eritre gibi iddialı ekipler var. Ayrıca IAAF’nin özel izni ve çabasıyla oluşturulan Mülteci Karması da bu yarışta boy gösterecek.

Kariyerinde üç kez 1500 metre dünya şampiyonluğu, bir de Olimpiyat altını bulunan ünlü orta mesafeci Asbel Kiprop, Kenya karışık takım dörtlüsünde yer alıyor. Kiprop, Bernard Koros, Winfred Mbithe ve Beatrice Chepkoech ile birlikte altın madalya için yarışacak. Ezeli rakip Etiyopya’da ise 1500 metrenin kadınlardaki rekortmeni Genzebe Dibaba ile birlikte 3 bin metre Dünya Salon şampiyonu genç yetenek Yomif Kejelcha bulunuyor.

Şampiyonadaki en ilgi çekici katılımcı ise kuşku yok ki, ev sahibi ülke Uganda’nın atletizm ikonu Stephen Kiprotich. Maratonda hem olimpiyat, hem dünya şampiyonluğu olan Kiprotich, bu kariyere bir de kros altını eklemek için Kampala’da yarışacak.

Kenya’da ise 2015 Guiyang’da bireysel yarışlarda altın madalya kazanan Geoffrey Kamworor ve Agnes Jebet Tirop Uganda’da da yarışacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’dan ambargo açıklaması

SONRAKİ HABER

Cengiz Holding devraldı madende işçi bırakmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...