Dersim’e yolculuk: Zer

Kazım Öz'ün yönetmenliğini üstlendiği 'Zer' filminin fragmanı yayımlandı.

21 Mart 2017 12:39
Paylaş

Kazım Öz'ün yönetmenliğini üstlendiği dram türündeki ‘Zer’ filmi 21 Nisan’da seyirci ile buluşacak. Dram türündeki filmin ilk fragmanı da yayımlandı.

Yapımcılığını Koz Film’in yaptığı film, 1938’de Dersim acılarını yaşayanlardan olan babaannesi Zarife’nin kendisine söylediği şarkının peşinden giden Jan’ın hikayesini anlatıyor. Öz’ün altıncı uzun metrajlı filmi aynı zamanda bu yıl 36. İstanbul Film Festivali seçkisinde yer alıyor. Filmin başrollerini Nik Xelilaj, Güler Ökten, Haleigh Ciel üstleniyor.

Filmin konusu şöyle: “Bir rivayete göre eski bir zamanda Dersim’in bir köyüne çoban olarak giden genç, köyün ağasının kızı Zer’e aşık olur. Ancak ağa, kızı vermez ve kış günü kızını zorla evlendirir. Çoban ve Zer düğün gecesi kaçmaya karar verir. Ancak ince gelinlik içinde Zer tipide yolunu kaybeder ve donar. Bunu öğrenen çoban, yıllarca deli divane bir halde köyden köye Zer hakkında şarkılar söyleyerek dolanır dururmuş.

Zer filmi, New York’ta yaşayan Jan’ın bu şarkıyı aramasının hikayesi. Jan şarkıyı aradıkça; görkemli bir coğrafya, özgün bir kültür, renkli karakterler ve bir katliamın izleri içinde bulur kendini. Yolculuk, babaannesi Zarife’nin bir ömürlük sırrını da açığa çıkaracaktır…” (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dink cinayeti soruşturmasında 8 gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Kesme çiçek yatırımında Hollanda tedirginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...