18 Mart 2017 05:57

Artı TV yayına başladı

Özgür ve bağımsız bir medya, demokratik bir Türkiye” için, “bildiğinizden daha fazlası” sloganıyla yola çıkan Artı TV, yayın hayatına başladı.

Paylaş

Bir süredir Almanya'nın Köln kentinde kuruluş çalışmaları sürdüren Artı TV, düzenlediği bir resepsiyonla yayın hayatına başladı. Almanya ve Türkiye'den pek çok tanınmış aydın ve siyasetçinin karıldığı resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, televizyon ve internet gazetesi çalışmalarını uzun bir süre önce Türkiye'de başlattıklarını belirterek, “Ancak siyasi gelişmeleri, basına yönelik saldırılar nedeniyle bir anda kendimizi Köln'de bulduk” dedi.

“Başlangıcımız ‘Hayır’lı olsun” diyen Başlangıç “Amacımız büyük bir şemsiye açmak. Bu amaçla yola çıktık. Anti kapitalist Müslümanlar, muhafazakarlar, sosyalistler, komünistler, Aleviler, Kürtler, Ermeniler kısaca sesi kısılan her kesime ulaşmak amacını taşıyoruz. Tek ortak paydamız; demokrasi ve barış. Tek karşı çıktığımız nokta ırkçılık ve savaş” dedi. Artigercek.com internet gazetesi Yazıişleri Müdürü Fehim Işık da açılışa katılanlara teşekkür etti.

Resepsiyonla birlikte canlı yayına başlayan Artı TV'in ilk program sunucuları Mehveş Evin ve Hayko Bağdat oldu. Açılışa akademisyenler Cengiz Aktar, Baskın Oran, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Ender İmrek, gazeteci Pelin Cengiz, CHP eski milletvekilleri Binnaz Toprak, Melda Onur, Ercan Karakaş, DIDF Genel Başkanı Zeynep Sefariye Ekşi, Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekili Arif Ünal, Köln belediye meclis üyeleri ve pek çok demokratik örgüt ve kuruluşun temsilcisi katıldı.

Artı TV Hotbird 13 derece Doğu Frekans: 11054 Polarizasyon: H (Yatay) Symbolrate: 27500’ten izlenebilir. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatife düşürdü

SONRAKİ HABER

YPG: Rakka harekatı Nisan başında başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...