17 Mart 2017 23:21

Türk Traktör işçileri: Örgütlü olursak kazanırız

Türk Traktör'de MESS grup sözleşmesi yaklaştıkça patron ve Türk Metal işçiler üzerindeki baskıları artırıyor.

Paylaş

Türk Traktör fabrikasında, MESS grup sözleşmesi yaklaştıkça baskı da artıyor. Patron ve Türk Metal fabrikada, 2015’teki gibi bir direniş yaşanmaması için ellerinden geleni yapıyor. 

İşçi bir taraftan da yoğun üretimin baskısı altında. “Çay molasına giderken elimizi yıkamaya zaman bulamıyoruz, tuvalete gidecek zaman bile kalmıyor” diyen işçiler, aralarında konuşamadıklarını, kısmen servislerde konuşabildiklerini söylüyor. 

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın Olay TV’de sarf ettiği “En iyi sözleşmeyi imzalayacağız, bu sefer metal işçisi gülecek” sözlerine inanmayan işçiler, sözleşme yaklaştıkça tartışmaların ve toplantıların artacağını ama yine de MESS ve Türk Metal’in gizliden gizliye anlaşacaklarını düşünüyor. İyi bir sözleşme için örgütlü hareket edilmesi ve uyarı eylemlerine başlanması gerektiğini dile getiren işçiler, “Nasıl ki metal direnişinde örgütlü olduğumuz kadar kazandık, örgütlü olamadığımız kadar kaybettiysek yine öyle olacak. Örgütlü olursak iyi bir sözleşmeye imza attırırız. Sadece Türk Traktör’le olacak iş değil, Renault da olmalı, diğer fabrikalar da olmalı ki gücümüz görünsün” diyor. 

Yoksullaştıklarını, eve erzak götüremez hale geldiklerini anlatan işçiler, geçim derdinden yakınıyor: “Pazarda görünen enflasyon çoktan yüzde 20’lere ulaştı. Saatlerce, durmadan çalışıyoruz. Vardiyalardan çoluğu çocuğu göremez olduk. Bir pazarlarımız vardı pikniğe giderdik, bu sene nasıl gideceğiz? Zaten sosyal yaşamımız yok, ayda yılda bayramlarda eş dost gezmesine gidiyoruz. El boş gitmek olmaz, biz de evde oturuyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ford Otosan işçileri: TİS taslağı işçilerle hazırlansın

SONRAKİ HABER

Arçelik’te Türk Metal eski tas eski hamam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...