20 Haziran 2012 10:14

Tepekule Açık Hava Sineması ‘merhaba’ dedi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından 8 yıldan bu yana düzenlenen Tepekule Açık Hava Sineması gösterimleri, düzenlenen kokteyl ve film gösterimi ile İzmirlilere “merhaba” dedi.13 Eylül tarihine kadar her hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri filmler, Pazartesi günleri ise çizgi ve

Tepekule Açık Hava Sineması ‘merhaba’ dedi
Paylaş

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından 8 yıldan bu yana düzenlenen Tepekule Açık Hava Sineması gösterimleri, düzenlenen kokteyl ve film gösterimi ile İzmirlilere “merhaba” dedi.

13 Eylül tarihine kadar her hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri filmler, Pazartesi günleri ise çizgi ve animasyon filmler ile devam edecek olan gösterimlerin başlaması nedeniyle düzenlenen kokteyle çok sayıda konuk katılırken, Grup Son Dakika da kokteylde mini bir konser verdi. Açılışta bir konuşma yapan MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, açık hava sinemasının da bu çalışmaların önemli bir parçası olduğunu belirterek, piyasa koşulları karşısında duramayan açık hava sinemalarının kapanması ile sinemaseverlerin kendilerine ‘neredeyse yegane sosyalleşme alanı olarak gösterilen’ alışveriş merkezlerindeki sinemalara mahkum hale geldiğini dile getirdi.

Özsakarya, “Bu koşullarda, açık hava sinemaları piyasa koşullarıyla baş edemiyorsa da, Tepekule Açık Hava Sineması, amacın kâr olmadığı durumlarda, inanç ve özveri ile böylesi bir kültürün yaşatılabileceğini, hatta gelenekselleşebileceğini tüm İzmirlilere göstermiştir” dedi.

Kokteylin ardından 2012 Oscar Ödülleri’nden beşinin sahibi olan The Artist filmi izleyicilerle buluşurken, gösterime ilgi yoğun oldu. MMO Tepekule Açık Hava Sinemasındaki gösterimler önümüzdeki hafta yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı “Yer altı” filmiyle devam edecek. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AOÇ'ye konut yapmak o kadar kolay değil!

SONRAKİ HABER

HDK'den 'Çözüm için diyalog grubu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...