16 Mart 2017 00:47

Sözleşme töreninde kardeş İbiş de konuşmuş

Ankara Üniversitesi’nin Körfez sermayeli sağlık şirketiyle yaptığı sözleşme töreninde Erkan İbiş üniversite, kardeşi Sinan İbiş şirket adına konuştu

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

Ankara Üniversitesinin, Rektör Erkan İbiş’in, kardeşinin yönetim kurulu başkanı olduğu şirketin iş ortağı Körfez sermayeli hastane zinciri ile imzaladığı sözleşme için tören düzenlediği, törende iki kardeşten birinin rektör, diğerinin de sözleşme yapılan şirketin Türkiye’deki iş ortağı sıfatıyla konuşma yaptığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili Rektör İbiş hakkındaki suç duyurusu 6 gün içinde YÖK’e gönderilerek adeta üstü kapatılmıştı. YÖK, iddialar ilişkin 9 aydır işlem yapmadı. 

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş hakkında açılan 11 soruşturmanın 6 günde sonuçlanmasına dair dünkü haberimizin ardından yeni detaylar ortaya çıktı. Rektör İbiş’in aile fertlerinin ortak olduğu Flavius şirketine ortak Suudi sermayeli Saudi German Hospital Group ile üniversite arasında imzalanan sözleşme de suç duyurusunun konusu olmuştu. Dosya 9 aydır YÖK tarafından incelenmeyi bekliyor. 

Bu arada Saudi German’ın üniversiteyle yaptığı sözleşme törenine Flavius şirketinin sahibi ve Rektör’ün kardeşi Sinan İbiş’in de katıldığı, burada yapılan konuşmalarda Saudi German Group’un Türkiye pazarına Sinan İbiş vasıtasıyla girdiğinden övünülerek bahsettiği ortaya çıktı. Törende konuşma yapan, hatta hatıra fotoğrafında yer alan Sinan İbiş’in isminin internet haber sitelerinde çıktığı halde Ankara Üniversitesinin bülteninde yer almaması ise dikkat çekiyor. 

ŞİRKETİ TÜRKİYE’YE KARDEŞ İBİŞ GETİRMİŞ

11 Temmuz 2013 tarihinde “Turizm Rehberleri” ve “Anadolu Yakası.net”* isimli internet sitelerinde yer alan habere göre, üniversite ve Saudi German Hospital Group arasındaki sözleşme törenine Erkan İbiş’in kardeşi Flavius Cilt Estetiği ve Sağlık Yönetim Kurulu Başkanı Sinan İbiş de katıldı. Törende Erkan İbiş’in yatırım ve iş birliği konularını Saudi German Hospital Grup ile görüştüklerini, bunun yanı sıra bu grup ile Flavius grubunun Türkiye’de farklı konularda da görüştüklerini açıkladığı yer alıyor. 

Haberlerde Flavius ve Saudi German şirketi arasında daha önceden iş birliği anlaşması yaptığı açıklanıyor. Haberlerde, Saudi German Hospital Dubai Hastanesinin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Reem Osman’ın  Ankara Üniversitesi ile iş birliklerinin başladığını, sağlıkta iş birliklerini Ankara Üniversitesi markasıyla sürdüreceklerini, Türkiye ile iş birliği konusunda kendilerini Sinan İbiş’in harekete geçirdiğini, özellikle güzellik, estetik, sağlıklı yaşam ve ayak sağlığı konularında da Flavius Sağlık Grubu ile iş birliğinin körfez ülkelerinde büyük bir yenilik olacağını belirttiği yer alıyor.  

ÜNİVERSİTE BÜLTENİNDEN KARDEŞ ÇIKARILMIŞ

İmza töreninin fotoğrafında ise Sinan İbiş ve Erkan İbiş yan yana poz verirken, sözleşme imzalanan  Saudi German Hospital Dubai Hastanesinin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Reem Osman hemen sağlarında yer alıyor. Üniversite ile  Saudi German şirketiyle imzalanan sözleşme Ankara Üniversitesi bülteninde de yer alıyor. Bültenin 165. sayısında sözleşme haberleştirilirken, sözleşme törenine Erkan İbiş’in kardeşi Sinan İbiş’in de katıldığının belirtilmemesi ise dikkat çekiyor.  Rektör Erkan İbiş’in aile fertlerinin ortak olduğu Flavius şirketinin kazanç elde edebilmesi için üniversiteye sözleşme imzalatarak görevini kötüye kullanmak ile suçlandığı soruşturma dosyasını, savcılık 6 günde kapatmıştı. Savcılık, iddianın yer aldığı dosyayı  “görevsizlik” gerekçesiyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yollamıştı. 

İBİŞ’LERE KÖRFEZ SERMAYELİ ORTAK

Dubai, Yemen ve Suudi Arabistan’ın en büyük hastane zincirine sahip olduğu belirtilen Saudi German Hospital Group, toplam 6 dev hastane ve 2 bin 500 yatak kapasitesi ile Cidde, Riyad, Medine, Dubai, Sanaa, Aseer gibi şehirlerinde hizmet veriyor. Sağlık, kozmetik, estetik, sağlıklı yaşam, bilgi ve tecrübe transferi, danışmanlık hizmetleri, tıp turizmi gibi alanlarda iş birliği yapmak üzere 2013 yılının şubat ayında Flavius Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sinan İbiş ile Saudi German Hospital Dubai’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Reem Osman arasında Dubai de iş birliği anlaşması imzalanmıştı. 

* -Saudi German Hospital Group, sağlık ve güzellikte işbirliği anlaşması imzaladı.. (Turizm Haberleri)

- Körfez ülkeleri sağlıkta ve güzellikte Türk markası tercih ediyor… (Anadolu Yakası)

ÖNCEKİ HABER

Maddeler bizim için değil ‘başkan’ için hazırlanmış

SONRAKİ HABER

Beyazıt Katliamı 39 yıldır karanlıkta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...