13 Mart 2017 18:13

Erdoğan: Hayırcılar ve terör aynı safta!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında ‘Hayır’cıları teröre destek vermekle suçladı.

Paylaş

A Haber ve ATV’nin ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Salih Nayman ve Banu El'in sorularını canlı yayında yanıtladı.

Erdoğan, 16 Nisan'da yapılması planlanan referandum için “Hayırcılar ve terör aynı safta. Hayır demek bölücü terör örgütüne destek vermektir. Hayır diyenlerin bu ülkede bir dikili ağacı yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Anadolu Ajansı'nın (AA) PYD'nin Menbiç'te özerklik ilan ettiğine ilişkin yaptığı habere dair, “Bunların hepsi hikâye. Bunlar blöf yapıyorlar. Orada özerklik ilanı filan. Daha önce Kuzey Suriye’de özerklik ilan etmişti, ne oldu? Buralarda Türkiye’nin onayı olmadan adım atamazlar. Bunların hepsi adım adım takip ediliyor. Böyle bir psikolojik  ortam ilan edildiği için böyle bir şeyi ilan etmeyi gayretinin içerisine giriyorlar. Zaten Münbiç kenarında bazı köyleri de almış vaziyetteyiz” dedi.

Erdoğan, sunucunun “Menbiç operasyonu başladı ve yürüyor diyebilir miyiz?” sorusuna “Tabii” yanıtını verdi.

Erdoğan, Hollanda'da aşırı sağcı lider Geert Wilders'ın Türkiye'yle ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstererek "Sen kimsin ya, haddini bil" dedi. "Hollanda'ya tam destek veriyorum" diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de eleştiren Erdoğan, "Sana yazıklar olsun ya diyorum" dedi.

İsviçre'de yayımlanan Blick gazetesinin “Erdoğan'ın diktatörlüğüne 'Hayır' oyu kullanın” başlığıyla yayımlanan haber için Erdoğan “İsviçre gazetesinin attığı başlık çok manidar. Ama seviniyorum. Mutluyum. Niye? Çünkü İsviçre'nin bu gazeteleri de Türkçe'yi öğreniyor. 'Erdoğan'ın diktatörlüğüne Hayır oyu kullanın' diyor. Doğru söylüyor. Diktatörlüğüm yok ki. Bu ne demektir? Tersinden okursanız bu Evet demektir” yorumunu yaptı.

Türkiye Barolar Birliği (TBMM) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yurt dışında ‘Hayır’ çalışması yapmasına tepki gösteren Erdoğan, “Benim bir daha kapımı çalamazsın, kapattım. Karşına bunun faturası çıkar” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de 24 bölge ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi

SONRAKİ HABER

Ankara'da ihmal bir insanın ölümüne sebep oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...