13 Mart 2017 13:29

‘Otobüsler CHP için de seferber edilecek mi?’

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Başbakan Binali Yıldırım'ın mitingi için belediye otobüslerinin ücretsiz çalıştırılmasını eleştirdi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın Balıkesir'de geçen cumartesi günü gerçekleştirdiği mitingin tartışmaları sürüyor. CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin miting öncesi yaptığı çalışmaları eleştirdi. Milletin parasıyla gazetelere ilan verildiğini, belediye otobüslerinin mahallelerden miting alanına ücretsiz yolcu taşıdığını iddia eden Biçki, bazı sorulara yanıt istedi.

Kamu çalışanlarının bir bölümünün referandumda 'evet' çıkması için çalıştığını söyleyen Biçki, Burhaniye Vergi Dairesi Müdürü İlker Serbez'in Facebook sayfasında profil resmiyle propaganda yaptığını söyledi. Referandum sürecinin adil ve eşit koşullarda yürümediğini vurgulayan Biçki, bürokratlardan tarafsızlık istedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, miting öncesi gazetelere belediyenin yani halkın parasıyla ilan verdi. Siz, AKP'nin belediye başkanı olabilirsiniz ancak unutmayın ki sizin Balıkesir'e verdiğiniz bir söz vardı. 'Seçildikten sonra AKP'nin değil, Balıkesir halkının belediye başkanı olacağım’ dediniz. Hatta 3-4 gün önce Bandırmalı CHP Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı parti rozetini yakasından çıkarmadığı için eleştirip, suçladınız. Ancak gördük ki asıl siz AKP rozetini yakanızdan çıkartamamışsınız. Bir siyasi partinin genel başkanının miting ilanlarını Balıkesir halkına ödettiniz. Şimdi vicdanınıza sesleniyorum. Bu yaptığınız insanlığa, Müslümanlığa, adalete, hukuka, eşitliğe sığar mı? Siz, bizim ödediğimiz vergilerle, verdiğimiz paralarla bir siyasi partinin genel başkanının miting duyurusu ilanlarını ödeyemezsiniz. Bu ilanları siz değil, AKP İl Başkanlığı vermeliydi” dedi.

‘OTOBÜSLER CHP İÇİN DE SEFERBER OLACAK MI?’

Miting günü belediye otobüslerinin mahallelerden meydana ücretsiz insan taşıdığını söyleyen Biçki, “Bu otobüsleri başka bir siyasi partinin örneğin CHP'nin mitinginde de seferber edip, halkın hizmetine sunacak mısınız?” diye sordu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerin Burhaniye'de afişleme çalışmalarında da kullanıldığını söyleyen Biçki, “Siz emekçi kardeşlerimizi siyasi çalışmalarınızda ne hakla kullanıyorsunuz? Bunu gençlik kollarınızla, ilçe örgütlerinizle yapmalısınız. Belediye çalışanları sizin emir emiriniz değildir” dedi.

Başbakan Yıldırım'ın gelişinde hazırlanan afişlerin okul bahçelerine asıldığını anımsatan Biçki, “Sürekli olarak 'siyaseti okula, camiye, kışlaya sokmayın' dedik. Yine diyoruz. Siz 15 Temmuz'da yaşananlardan hiç ders çıkarmadınız mı? Bu afişleri CHP asmış olsaydı, bu afişler orada bir dakika bile durmazdı” dedi.

‘VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ'NDEN EVET’

Burhaniye Vergi Dairesi Müdürü İlker Serbez'in Facebook sayfasında "Daha güçlü bir Türkiye için halkoylamasına evet" yazmasını ve profilini bunu koymasını da eleştiren Biçki, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Vergi Dairesi Müdürü işi gücü bırakmış, tüm Burhaniyelilerin müdürü olduğunu unutmuş. Bir partinin emrinde olduğunu, bir partinin memuru olduğunu açıkça ilan ediyor. Sayın müdür, siz bu şartlarda Burhaniye'de tüm mükelleflere karşı eşit hizmeti nasıl vereceksiniz.? Bu konuda büyük kuşkularımız var.”  (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cihatçılar, Humus'a bağlı el Vaar'dan çekilmeyi kabul etti

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, IŞİD'e karşı yeni bir cephe açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...