13 Mart 2017 11:21

Necmi Kadıoğlu’nun ‘darbe’ açıklaması protesto edildi

İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun ‘darbe açıklaması’; CHP Esenyurt İlçe Örgütü tarafından Esenyurt Meydanı’nda protesto edildi.

Paylaş

Ozan Ali Doğu ARAT
İstanbul

Referandum için düzenlenen bir toplantıda “Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı Abdülaziz'e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler. 10 yılda Osmanlı'yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923'te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar” diyen İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, CHP Esenyurt İlçe Örgütü tarafından protesto edildi.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan CHP’liler, cumhuriyetin ilanını darbe olarak niteleyen Kadıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Basın açıklamasını okuyan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Kadıoğlu’nu kınadıklarını söyledi.

Gökmen, “Barış ve diyologa en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde Atatürk’ü, ‘kanı bozuklar’ diye tarif etmek hainliktir. Bu kargaşa çıkarma çabasıdır. Buradan açıkça söylüyoruz ki, ne Esenyurt’ta ne de Türkiye genelinde AKP’nin yaratmaya çalıştığı nefret ortamına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘CEVABI 17 NİSAN’DA VERİLECEKTİR’

Daha sonra konuşan CHP PM Üyesi Canan Kaftancıoğlu ise, halkın iradesi ve hakimiyetiyle kurulan cumhuriyete darbe dendildiğine vurgu yaptı. Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Esenyurt’u rant alanına çevirdiğini de hatırlatan Kaftancıoğlu, “Siz ne derseniz diyebilirsiniz. Ama bu halk neyin ne olduğunu biliyor. 17 Nisan’da size cevabı vereceklerinden emin olun” dedi.

‘CUMHURİYET DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKTÜR’

Daha sonra söz alan CHP Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ise, cumhuriyetin demokrasi ve özgürlük anlamına geldiğini söyledi. “Cumhuriyette kişi yoktur, halk vardır” diyen Tamaylıgil, Başbakan’a seslenerek şöyle konuştu:
“Konuşmasında, ‘Biz rejim değişikliği yapmıyoruz. 1923’te o iş bitmiştir. İstiklal mücadelesi sonunda cumhuriyet ilan edilmiştir’ diyor. Peki kendi partisine mensup bir belediye başkanı o günkü konuşmalarını dikkate almamış mıdır? Şu anda cumhuriyetçileri darbeci olarak niteleyen belediye başkanına ne diyor, derhal açıklamalıdır.”

‘DARBEYİ KENDİLERİ YAPIYOR’

Basın açıklamasına katılanlar da açıklamaya ilişkin değerlendirmelerini Evrensel’e aktardı. Emekli işçi Süleyman Akbağ, “Cumhuriyet halkın teminatıdır. Darbeyi kendileri yapıyor. 15 Temuz askeri darbesi başarısız olmuştur. Ama AKP sivil darbe yapmıştır. OHAL ve kanun hükmünde kararnamelerle istediklerini yapıyorlar” dedi. Türkiye’nin diğer ülkelerle yaşadığı gerilimlere de değinen Akbağ, “Her yerle kopuş içindeyiz. Holanda’da insanlarımıza saldırıyor polisler. Peki ya bizim ülkemizde durum farklı mı? Halkları birbirine düşürüp ‘evet’ oyu alma peşindeler” dedi.

ÖNCEKİ HABER

HDP Parti Meclisi: Referandumda hayır hepimize kazandıracak

SONRAKİ HABER

Hollandalı vekil: Görüşmeler sürerken AKP kendini dayattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...