10 Mart 2017 20:03

Gebze’de tapu çilesi!

Gebze’nin Yavuz Selim Mahallesi ve Hürriyet mahallelerinde yaşanan 2B ve imar sorunları ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Paylaş

Ata Ramazan BİNNETOĞLU
Damla ULUDAĞ
Gebze

Gebze’de Yavuz Selim Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, mahallede yaşanan tapu sorununa ilişkin halı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantı yılan hikayesine dönen Yavuz Selim ve Hürriyet mahallerindeki 2B sorunu için imza kampanyasına katılım çağrısı ile başladı. Toplantıda başta 2B olmak üzere mahallelerdeki sorunlar ele alındı.

‘SİYASETÇİLER GELSİN SORUNLARIMIZI ÇÖZSÜN’

Toplantıda söz alan mahalle halkı Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinin Gebze Belediyesi tarafından 6292 sayılı yasa gereğince ‘proje alanı’ olarak ilan edilmesi ile mağdur edildiklerini belirtti ve ekledi:
“2B hak sahibi olduğumuz bu alanlarda artık sorunlarımızın her seçim döneminde malzeme edilmesini istemiyoruz. İki mahalle olarak ne isteyeceğiz, bilmemiz lazım. Hepimizin gözyaşı aynı o zaman birlikte mücadele etmeliyiz. Darbe dediler, hepimiz ülkemiz için sokağa çıktık. Peki şimdi neden ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Bu topraklar bizim.”

Daha önce Dilovası’nda 10 bine yakın imza toplandığını hatırlatan mahalle muhtarları ve dernekler sorunlarını imza kampanyası ile ifade etme kararı aldı.

Toplantıda belirlenen temsilciler, saat 15.30’da AKP Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Şeker ile bir araya gelecek ve sorunlarına çözüm bulunmasını isteyecek. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oğan’dan ihraç tepkisi: Gelin ortaya bir sandık koyalım

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Hatipoğlu'nun YÖK üyeliğine atanmasını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...