08 Mart 2017 18:55

Antalya'da feminist kadın yürüyüşüne polis saldırısı

Antalya’da her 8 Mart’ta yapılan feminist gece yürüyüşüne yasağı tanımadıklarını bildiren kadınlara polis TOMA ile saldırdı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

 

Her yıl 8 Mart akşamı Antalya Üç Kapılar’dan Attalos Meydanına gece yürüyüşü yapan kadınlar, bu yıl da aynı alanda toplanarak yürüyüş yapmak isteyince polis OHAL bahanesiyle yürüyüşe izin vermedi. Valiliğin bu kararını hukuksuz olarak nitelendiren kadınlar polislere yürüyüş yapmakta kararlı olduklarını söyledi. Polisle yaklaşık yarım saat tartışan kadınlar basın açıklaması yaparak dağılacaklarını bildirmeleri üzerine polis basın açıklamasına izin verdi. Bekleme sırasında kadınlar türküler söyleyerek çeşitli sloganlar attı.

‘COŞKUMUZ ÖFKEYE DÖNÜŞTÜ, YASTAYIZ İSYANDAYIZ!’

Basin bildirisini okuyan kadınlar ''Dün Bursa’dan Ankara’ya giderken otobüsü devrilen Türk Metal İş Sendikasından 6 kadın işçinin ölüm haberiyle sarsıldık hepimiz. Mücadeleyi büyütmek üzere yola çıkan kadınların, talepleri talebimiz, sözleri sözümüzdür.Unutmayacağız!

Dün gece erkekler bir kadını daha katletti! Bundan 1 sene önce boşandığı erkek tarafından öldürülen Aynur Özallı’nın öfkesiyle çıktık sokağa. Hayatlarımızı çalan erkeklere karşı yaşamı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz, erkeklerden alacaklıyız'' dediler. Daha sonra 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesini anlatan kadınlar basın açıklamasını sonlandırdılar.

Basın açıklamasının bitiminden sonra kadınlar toplu halde Kale İçi’ne gitmek istediklerini söyleyerek yürümeye başladıkları sırada çevik kuvvet polisleri önlerini keserek dağılmalarını söyledi. Kadınlar ‘zaten dağılıyoruz’ diye polisle konuşurken TOMA tazyikli su sıkarak kadınlara saldırdı. 
 

ÖNCEKİ HABER

Kadın gazeteciler kapatılan Özgür Gündem’in önündeydi

SONRAKİ HABER

‘Biz gazeteciyiz, gerçeklere sırtımızı dönemeyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...