08 Mart 2017 15:55

Dilek Doğan'ın annesi: Kızımı hiçe saydılar

Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Dilek Doğan davasında savcının ‘Taksiren öldürme’ suçundan ceza istemesi ailesi tarafından eleştirildi.

Paylaş

Duruşma sonrası konuşan Dilek Doğan'ın annesi Aysel Doğan, sanığın korunduğunu belirterek, "Benim kızımı hiçe saydılar. Bir umut bekliyordum. Adalet bekliyordum. Yüreğime bir su serpilir mi diye. Ama resmen korudular" dedi.

BABA DOĞAN : ASLINDA BİZ BU SARAYDAN HERHANGİ BİR ADALET ÇIKMAYACAĞINI BİLİYORDUK

Baba Metin Doğan da, savcının neredeyse aileyi suçlu konumuna getirdiğini ifade ederek, "Sanığın avukatı savunma yapsaydı bu kadar savunamazdı. Savcı 2 ila 3 yıllık bir ceza istiyor. Aslında biz bu saraydan herhangi bir adalet çıkmayacağını biliyorduk" diye konuştu.

YARKADAŞ : SAVCI NEREDEYSE BERAAT İSTEYECEKTİ

Aileyle birlikte Çağlayan Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda konuya açıklama yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da şunları söyledi , "Savcı verdiği mütalaa ile neredeyse sanık polise beraat isteyecekti. Olayın adeta kaza halinde gerçekleştiğine yönelik bir mütalaa koydu ortaya. Oysa ki Dilek Doğan'ın avukatları 40 dakika boyunca yeni çıkan görüntüyü defalarca izlettirip üzerinde yorumlar yaptılar. Dilek Doğan hiçbir suçu olmadığı halde, hiçbir çatışmanın içinde bulunmadığı halde, polise mukavemet göstermediği halde evine girilerek öldürülmüştür." Yarkadaş, Dilek Doğan'ın öldürüldüğü dönemde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Bizi seçmesseniz beyaz toroslar gelir" dediğini hatırlatarak, "Dilek Doğan beyaz toroslardan inenler tarafından bilerek kasten öldürülmüştür. Ancak ne yazık ki, herşeyin ortada olmasına rağmen savcı, sanığa 2 yıl ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiştir. Bunu ne hukuk kabul eder ne vicdan kabul eder ne de içimizdeki adalet duygusu kabul eder" diye konuştu.

‘KARAR BÖYLE Mİ OLACAK BİLMİYORUM AMA SAVCININ İSTEDİĞİ...’

Davanın avukatlarından Oya Aslan da, savcının verdiği mütalaada, olayın kazayla işlendiğini söylediğini belirterek, "Taksir 2 yıl ile 6 yıl arasında bir cezayı öngörüyor. Mevcut ceza sistemi de 2 yıldan öngörüyor. 2 yıl verip sonra takdir indirimi de kullanarak 1 yıl 6 aya indirip cezayı ertelemeyi düşünüyorlar. Öyle anlaşılıyor. Karar böyle mi olacak bilmiyorum ama savcının istediği buraya götürüyor" ifadesinde bulundu.


 

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu. Gabriel’i Türkiye’de ağırlayacağız 

SONRAKİ HABER

Dilek Doğan’ın ağabeyi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...