08 Mart 2017 15:46

Çavuşoğlu. Gabriel’i Türkiye’de ağırlayacağız 

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ile görüşen Çavuşoğlu görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyerek ‘Gabriel’i Türkiye’de ağırlayacağız' dedi.

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu görüşmeyle ilgili “Dostum Gabriel’i Türkiye’de ağırlayacağız. İki dışişleri Bakanlığın arasında stratejik işbirliği mekanizması var. Bunu da gerçekleştirmemiz lazım” 

‘İKİ DOST OLARAK YOLA DEVAM ETME ARZUSUNDAYIZ’

Türkiye ile Almanya’nın her alanda birbirine ihtiyaç duyan iki ülke olduğunu söyleyen Çavuşoğlu: “Biz iki dost olarak mı yola devam edeceğiz birbirimizden kopmayı mı tercih ediyoruz. İki dost olarak yola devam etme arzusundayız. Almanya’da bu konuda kararını vermeli. Nasıl istiyorsa biz de ona göre adım atarız ona göre tavır sergileriz. Ve bizim tercihimiz varsa sorun iki dost ülke olarak açık açık konuşmak.” dedi

GABRİEL BENİ EVİNE DAVET ETTİ 

Sigmar Gabriel’in her sene tatilini Türkiye’de geçirdiğini dile getiren Çavuşoğlu şunları söyledi: “Geçen yıl Ekim ayında da Türkiye’deydi. Gabriel bu sene tatilini geçirmek için Türkiye’ye geleceğini söyledi. Bir sonraki gelişimde de Gabriel beni evine davet etti. Bir kızı oldu kendisini tebrik ettik, hediyemizi takdim ettik.” 

Gabriel’in hediye olarak takdim ettiği kitaptaki fotoğraflarda Türkler ve Almanların yerin yüzlerce metre altında beraber çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, “Almanya’yı Türkler ve Almanlar birlikte inşa etti. İki ülkenin teröre karşı ortak mücadele vermesi gerekir.Ülkedeki terör örgütlerinin önüne geçilmesi gerekir” diye konuştu.

‘BAKANLARIN LİSTESİNİ GABRİELE VERDİK’ 

Gabriel’le düşüncelerini paylaştıklarını, beklentilerini anlattıklarını söyleyen Çavuşoğlu şunları söyledi: “Bu diyaloğun bu şekilde sürmesini istiyoruz. Önümüzdeki süreçte hangi bakanımızın ve siyasetçimizin Almanya’da ne zaman faaliyette bulunacağını da kendisine liste halinde verdik. Daha önce Merkel ve Başbakan Binali Yıldırım böyle anlaşmışlardı. Türkiye’den gelecek siyasetçilerin engellenmemesi gerektiğini kendilerine ilettik. Hayırcılar buralarda her türlü eylemlerde bulunuyorlar, destekleniyor. Bazı yerlerde belediyeler ortak oluyor. Ama halkla buluşmak isteyenler engelleniyor. Biz hiçbir zaman Almanya’daki seçimlerde taraf tutmadık. Sadece Türklere entegre olun vatandaşlığınızı alın, bu ülkeye katkı sağlayın haklarından siz de faydalanın.” (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Dilek Doğan davasında delilleri yok sayan mütaala verildi'

SONRAKİ HABER

Dilek Doğan'ın annesi: Kızımı hiçe saydılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...